Beatrice și motanul roșcat, ediție bilingvă franceză – română

Dacă vă plac cărțile bilingve, vă recomand Beatrice și motanul roșcat. Cartea ne prezintă povestea unei fetițe pe nume Beatrice, care locuia la ferma unchiului său. Aceasta avea un singur prieten, pe nume Miron.

Îl descoperise într-o seară în șură, când venise să se culce. Spre marea ei dezamăgire, motanul fugise când încercase să se apropie de el. Cu frumoasa lui blăniță roșcată și pchii de un verde blând, îi inspira mai curând afecțiune decât teamă. A doua zi, i-a tresărit inima ,mîn piept de bucurie când l-a găsit în același loc. De data asta îi adusese de mâncare…..Beatrice s-a mulțumit să îl anunțe că îl botezase Miron – „pisicul” în dialectul comitatului. Pisicul ei.

Beatrice și motanul se aveau numai pe ei. Pentru că nici Miron nu avea alți prieteni. Pisicile sunt considerate creaturi malefice. Când ciuma a venit, aceștia au fost nevoiți să fugă, deoarece stăpânii pisicilor erau acuzați de vrăjitorie. În călătoria lor dau de un ținut bântuit deopotrivă de ciumă și alte susperstiții.

Beatrice și motanul – o carte despre prietenie!

Aceștia își dau seama că prietenia lor este cea mai importantă. Nu știau câtuși de puțin ce le rezervă viitorul, dar știau că aveau să-l descopere împreună.

Catherine Cuenca scrie din copilărie și tot din această perioadă datează și interesul pentru istorie. În 2001 publică primul roman istoric, în timp ce în paralel urmează studii în domeniul care o pasionează. După ce s-a împătțit între scris și muncq la bibliotecă vreme de mai mulți ani, din 2010 devine scriitoare cu normă întreagă. Romanele ei, serii sau volume de sine stătătoare, au drept fundal diferite perioade istorice, de la preistorie la Al Doilea Război Mondial.

Poveștile despre prietenia dintre copii și animale pot fi adorate de cititori de toate vârstele, oferind momente de căldură și înțelegere despre conexiunea specială dintre oameni și prietenii lor blănoși. Comandă acum la Libris și vei găsi un cadou în colet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.