Bateriile auto – cruciale pentru funcționarea mașinilor noastre!

Bateriile auto sunt componente esențiale pentru funcționarea corectă a mașinilor noastre. Ele au mai multe roluri importante:

 1. Pornirea motorului. Bateria auto furnizează energie electrică pentru a porni motorul mașinii. Atunci când întoarcem cheia sau apăsăm pe butonul de pornire, bateria livrează curent electric către motorul de pornire pentru a pune în mișcare motorul principal al mașinii.
 2. Furnizarea energiei electrice. Pe lângă pornirea motorului, bateria auto furnizează energie electrică pentru a alimenta toate componentele electrice din mașină. Aceasta include farurile, semnalele de întoarcere, radio-ul, aerul condiționat, sistemul de navigație, sistemul de divertisment și multe altele.
 3. Susținerea sistemului de aprindere. Bateria ajută la furnizarea energiei necesare pentru aprinderea bujiilor în motor. Acest lucru este crucial pentru ca motorul să funcționeze corect și să aibă o ardere eficientă a combustibilului.

Cu toate acestea, bateriile auto au o durată de viață limitată și pot deveni slabe sau se pot epuiza în timp. Este important să menținem bateria auto în stare bună de funcționare și să o înlocuim atunci când este necesar. În plus, trebuie să fim atenți la semnele care arată că bateria ar putea fi înlocuită, cum ar fi dificultăți la pornirea motorului, lumina bateriei aprinsă pe tabloul de bord sau slăbiciunea sistemului electric al mașinii.

Baterii auto avantajoase din toate punctele de vedere!

La NeoBat, găsești acumulatori de autoturisme de calitate superioară, proveniți exclusiv de la brand-uri recunoscute la nivel național și internațional, cu garanție îndelungată și montaj inclus! În ceea ce privește oferta de baterii auto, prețul este extrem de avantajos, de ordinul sutelor sau miilor de lei, în funcție de specificații.

NeoBat livrează și instalează următoarele tipuri de baterii pe autoturisme:

– modele Varta, Bosch, Rombat, Pactor, Exide, Banner, Optima, Caranda, Monbat etc.;
– capacitate de la 10 Ah la 110 Ah;
– curent de pornire de la 170 A la 975 A;
– polaritate normală sau inversă;
– tehnologie AGM, EFB sau Li-ion;
– tehnologie start/stop;
– tensiune 6 V sau 12 V.

În cazul în care nu știi ce acumulatori de mașini să alegi, specialiștii NeoBat îți stau la dispoziție online sau la numărul de telefon 0374 651 140!

Bateria auto perfectă pentru mașina ta!

Când alegem o baterie auto nouă, există câteva aspecte importante la care trebuie să fim atenți pentru a asigura că aceasta se potrivește corect cu mașina noastră. De asemenea, îndeplinește cerințele noastre. Iată câteva lucruri de luat în considerare:

 1. Dimensiunea și specificațiile tehnice. Verificați dimensiunile fizice ale bateriei, inclusiv lungimea, lățimea și înălțimea. Pentru a vă asigura că se potrivește în compartimentul bateriei al mașinii dvs. Verificați și specificațiile tehnice, cum ar fi tensiunea (de obicei, 12V pentru majoritatea mașinilor), capacitatea (exprimată în amperi-ore, Ah) și puterea de pornire la rece (CCA – Cold Cranking Amps), care măsoară capacitatea bateriei de a porni motorul la temperaturi scăzute.
 2. Compatibilitatea marca/modelului mașinii. Asigurați-vă că bateria este compatibilă cu marca și modelul mașinii dvs. De obicei, veți găsi o listă de baterii recomandate în manualul proprietar al mașinii.
 3. Tehnologia bateriei. Există două tipuri principale de tehnologie de baterii auto: baterii cu plumb-acid și baterii AGM (Absorbent Glass Mat). Bateriile AGM sunt mai avansate și pot fi mai potrivite pentru mașinile cu cerințe electrice mai mari sau pentru mașini cu sisteme Start-Stop. Alegeți tehnologia care se potrivește cu cerințele mașinii dvs.
 4. Calitatea și marcă. Optați pentru baterii de la producători de încredere și cu reputație bună. O baterie de calitate este mai probabil să aibă o durată de viață mai lungă și să funcționeze mai bine în diverse condiții.
 5. Garantie. Verificați termenii și condițiile garanției oferite pentru bateria aleasă. O garanție extinsă poate oferi mai multă încredere în calitatea bateriei.
 6. Putere de pornire la rece (CCA). CCA măsoară capacitatea bateriei de a furniza curent pentru a porni motorul la temperaturi scăzute. În regiunile cu ierni reci, este important să aveți o baterie cu o CCA adecvată pentru a asigura pornirea mașinii.
 7. Prețul. Comparați prețurile și specificațiile între diverse baterii pentru a găsi cea mai bună ofertă în funcție de nevoile dvs.
 8. Reciclare. Asigurați-vă că ați eliminat sau reciclat bateria veche corespunzător, în conformitate cu legile locale și normele de mediu.

Neobat – baterii auto originale!

Înainte de a achiziționa o baterie auto nouă, este întotdeauna o idee bună să consultăm un tehnician auto sau să verificăm manualul mașinii noastre pentru a determina specificațiile exacte ale bateriei necesare. Astfel, vom putea să facem o alegere informată și să ne asigurăm că bateria se potrivește perfect mașinii și nevoilor noastre.

Neobat îți pune la dispoziție baterii auto originale de la brand-uri recunoscute la nivel național și internațional. Acestea îți asigură fiabilitate maximă și durată de viață îndelungată, oferind putere mare de pornire și capacitate de reîncărcare rapidă.

În plus, îți pune la dispoziție servicii integrate de consultanță tehnică gratuită și montaj la domiciliu, în maximum 60 de minute. Neobat este mai mult decât un furnizor de baterii online, este un partener de încredere care îți vine în ajutor oriunde te-ai afla.

Achiziționarea unei baterii auto reprezintă un proces complex. În prezent, un factor important în efectuarea unei achiziții îl reprezintă timpul. Dacă îți dorești identificarea corectă a bateriei de care are nevoie mașina ta, montaj la locul indicat de tine, garanție pentru bateria achiziționată, Neobat este soluția!

Pentru a evita un drum la service, NeoBat.ro vine în sprijinul tău și îți oferă un serviciu complet care include:

 • Consiliere de specialitate în identificarea bateriei în funcție de dotarea originală, capacitatea cilindrică a motorului, combustibilul folosit la alimentare, existența unor consumatori electrici suplimentari față de dotarea standard a autoturismului, regimul de exploatare al autovehiculului și nu în ultimul rând suma de bani disponibilă.
 • Livrarea bateriei la locul indicat de tine în cel mult 60 de minute oriunde pe raza localităților București și Ilfov.
 • Verificarea instalației electrice cu tester autorizat.
 • Montajul bateriei pe autoturism.
 • Garanție.

În concluzie, bateriile auto sunt cruciale pentru funcționarea mașinilor noastre, iar întreținerea și înlocuirea lor la momentul potrivit sunt esențiale pentru a evita problemele și pentru a menține mașina în mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.