Vine vacanța cu trenul din Franța-o savuroasă colecție de povestiri!

Vine vacanța…de fapt mai este puțin și se termină. Și pentru că fiica mea a avut tema de lectură Vine vacanța cu trenul din Franța, am recitit-o și eu. O minunată lectură…amintiri plăcute despre vacanțele pe care le aveam și eu în anii ’80.

vacanța

Dacă vă amintiți vremurile acelea, știți că vacanțele erau prevăzute din timp, la mare și la munte. Traseele montane erau stabilite cu minuțiozitate în avans. Dacă nu mai prindeam loc la hotel, știam și la ce gazdă tragem. La mare sau la Sinaia…vacanțele erau liniștitoare. Adina mi-a adus aminte de copilărie și de cât de mult așteptam să vină vacanța.

Vine vacanța cu trenul din Franța – o savuroasă colecție de povestiri!

Adina Popescu este autoarea mai multor cărți de bandă desenată, predă cursuri de scriere creativă atât pentru copii, cât și pentru adulți și face filme documentare.

Vine vacanța de vară atunci când oamenii încep să-și spele balcoanele în fiecare seară și să alunge praful, când miroase a salcâmi și a flori de mâna-Maicii-Domnului în spatele blocului, când timpul dintre huruitul ultimului tramvai în drum spre depou și cel al primului, din zori, pare mai scurt ca niciodată. Când toate invaziile trec – de gândaci negri, de gărgărițe, de omizi și ne mai rămân doar țânțarii, când liniile de cretă ale terenului de Frunză, al șotroanelor și ale Melcului se îngroașă de la o zi la alta, așa că e mult mai ușor să le calci și să le greșești. Atunci când se repară Dacii prin parcări, se desfac bucată cu bucată, când băieții joacă fotbal tot timpul, la liber și fără campionate. Și când florăresele din colțul străzii vând coronițe pentru premiul I. – fragment din Poveștiri de pe Calea Moșilor

Libris m-a ajutat și de data aceasta cu o lectură drăguță, care mi-a amintit de mine copil. De fiecare dată aici am găsit titlurile pe care le căutam, la prețuri de multe ori reduse, cărți pe care le-am primit foarte repede.

Voi vă mai amintiți de vacanțele voastre de vară? Tot așa veneau cu trenul din Franța?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.