Cărțile personalizate încurajează copiii să citească!

Cărțile personalizate pentru copii sunt o modalitate minunată de a le oferi celor mici o experiență de lectură unică și specială. Aceste cărți sunt create pentru a încuraja copiii să citească și să se implice în povestea lor, avându-i pe ei înșiși ca protagoniști în aventuri fantastice.

Iată câteva idei despre cum puteți personaliza o carte pentru copii:

 1. Numele și imaginea copilului. Puteți adăuga numele și o imagine a copilului în poveste, astfel încât să se simtă cu adevărat parte din aceasta. Fie că este vorba de un personaj principal sau de un companion de călătorie, aceasta va face povestea mai captivantă și personală.
 2. Caracteristici fizice și trăsături distinctive. Puteți adapta personajele din poveste astfel încât să semene cu copilul, luând în considerare caracteristicile fizice și trăsăturile distinctive ale acestuia. De exemplu, puteți alege culoarea părului, a ochilor sau a pielii în funcție de aspectul copilului.
 3. Interese și pasiuni. Luați în considerare pasiunile și interesele copilului în poveste. Dacă le place să se joace cu animalele, puteți introduce un animal de companie în poveste. Dacă le place să exploreze spațiul cosmic, puteți crea o poveste despre aventurile lor într-un univers fictiv.
 4. Mesaje personalizate. Puteți adăuga mesaje speciale în carte, cum ar fi o dedicație personalizată sau un mesaj inspirațional. Aceste mesaje pot fi scrise de părinți, bunici sau alți membri ai familiei și pot fi o amintire prețioasă pentru copil pe măsură ce crește.
 5. Ilustrații personalizate. Dacă sunteți talentat la desen sau aveți acces la un artist, puteți crea ilustrații personalizate pentru cartea copilului. Acest lucru îi va permite să vadă o versiune a lor în poveste și va adăuga o notă unică și specială cărții.

Captivante, jucăușe, amuzante – cărțile personalizate pentru copii de la Atelierul de eroi!

Există mai multe servicii online care oferă personalizarea cărților pentru copii, iar majoritatea dintre ele vă permit să alegeți opțiunile de personalizare pe care le doriți. Puteți căuta astfel de servicii pe internet și să verificați recenziile și opiniile altor clienți pentru a vă asigura că veți primi o carte de calitate.

Cartile personalizate pentru copii ii ajuta pe prichindei să-și dezvolte imaginația, încrederea în sine și empatia. Au potențialul de a fi redescoperite în fiecare etapă de dezvoltare a copilului. O poveste personalizată este o unealtă foarte puternică. Îți oferă recunoaștere și consistență, te face să te simți foarte special.

Recomand două povești care tratează teme diferite. Lumea din dulap se concentrează pe abilitățile care vor fi dobândite de copil la finalul poveștii. Acestea îi pot fi de folos în etapa de dezvoltare în care se află: atenție, generozitate, disciplină, încredere în sine, curaj, răbdare. Dar și altele, care pot fi selectate de părinte care alege ce e mai oportun pentru prichindel. Iar povestea se construiește cât mai jucăuș în jurul lor.

În Planeta Verde copilul are misiunea de a salva o planetă îndepărtată transformată în groapă de gunoi de către locuitorii pământului. Temele sunt poluarea, reciclarea, consumul excesiv în detrimentul mediului înconjurător. Este o poveste la care unii copii plâng, o poveste pe care n-ar trebui să o scrii dacă vrei doar să vinzi cât mai multe exemplare. Dar aceste povești ar trebui să aibă rol educativ și, ca să-ți rămână în minte un anumit lucru, este nevoie de cele mai multe ori de o emoție intensă. Și se pare că povestea își atinge scopul. 

De ce să alegi cărți personalizate pentru copii?

Există mai multe motive pentru care poți să alegi cărți personalizate pentru copii. Iată câteva dintre ele:

 1. Stimularea imaginației. Cărțile personalizate îi permit copilului tău să devină personajul principal al poveștii. Aceasta îi va stimula imaginația și creativitatea, deoarece se va putea identifica mai ușor cu povestea și va putea să-și imagineze aventurile în lumea cărții.
 2. Dezvoltarea abilităților de citire. Cărțile personalizate îi pot inspira pe copii să citească și să-și dezvolte abilitățile lingvistice. Faptul că ei înșiși sunt personajele principale îi poate motiva să citească și să se implice mai mult în procesul de învățare.
 3. Autocunoaștere și încredere în sine. O carte personalizată poate include elemente precum numele copilului, aspectul fizic și pasiunile sale. Acest lucru îi poate ajuta pe copii să se cunoască mai bine și să-și dezvolte încrederea în sine. Astfel vor vedea că sunt valorizați și că povestea îi are în centrul atenției.
 4. Cadou unic și special. Cărțile personalizate sunt cadouri unice și speciale. Ele pot fi personalizate în funcție de interesele și preferințele copilului. Aceasta le face cadouri cu adevărat unice și speciale. De asemenea, vorbesc despre atenția și dragostea acordată copilului în procesul de creare al cărții.
 5. Încurajarea lecturii și dragostei pentru cărți. Cărțile personalizate pot fi o modalitate excelentă de a încuraja lectura și de a dezvolta dragostea pentru cărți la copii. Faptul că ei sunt protagoniștii poveștii poate crea o legătură emoțională mai puternică cu lectura. Îi poate motiva să exploreze și mai multe cărți.
 6. Amintiri de durată. Cărțile personalizate pot deveni amintiri prețioase și de durată pentru copii. Acestea pot fi păstrate și apreciate de-a lungul anilor, evocând amintiri plăcute și speciale din copilărie.

Dăruiește un zâmbet copilului tău!

Copiii vor fi mai atrași și implicați în lectură atunci când se regăsesc pe ei înșiși sau personaje create special pentru ei în povești. O carte personalizată cu numele, aspectul și/sau interesele copilului va captiva mai mult atenția acestuia.

Alegând cărți personalizate, te poți asigura că poveștile în care se regăsesc copiii includ o diversitate mai mare și mai autentică de personaje și experiențe, ceea ce poate fi extrem de important pentru promovarea înțelegerii și acceptării diversității culturale.

În concluzie, cărțile personalizate pentru copii pot fi o alegere minunată deoarece stimulează imaginația. De asemenea, dezvoltă abilitățile de citire, promovează autocunoașterea și încrederea în sine, sunt cadouri unice, încurajează dragostea pentru cărți și pot crea amintiri de durată.

Atelierul de eroi – pentru că a fi eroul unei povești te poate ajuta să descoperi că poți fi erou și în afara ei. Iată unde îi poți găsi: Atelierul de eroi – Col. I. Buzoianu 61, BV 500084, Brașov, România. Telefon: +40775399068. Email: contact@atelieruldeeroi.com.

Personalizarea unei cărți pentru copii poate fi o modalitate minunată de a-i inspira pe cei mici să își îndrăgească lectura și să se bucure de o aventură literară unică și memorabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.