Cum încurajăm copiii care participă la concursuri școlare?

Oare cum stimulăm copiii care participă la concursuri școlare? Este o întrebare pe care o pune fiecare părinte, mai ales când vede cât de entuzismat este copilul. Cât de mult își dorește să afle mai multe. Sunt copii cărora le place să lucreze. Iar noi, ca părinți, avem datoria de a îi sprijini, de a le fi alături și de a le lua materialele pe care le doresc.

Cum încurajăm copiii care participă la concursuri școlare?

Numai participând la aceste competiții, ei își pot pune la încercare propriile capacități și performanțe. Se educă astfel pentru marile confruntări de mai târziu și își dezvoltă totodată gândirea logică, interesul pentru matematică și creativitatea în aflarea unor soluții inedite sau chiar compunerea unor probleme matematice.

Matematica – Clasa 3 – Pregatirea pentru concursuri scolare prezintă diverse teme din noua programă școlară. Aceasta include metode de rezolvare a problemelor de aritmetică, urmate de teste de evaluare și autoevaluare.

În afara metodelor clasice (figurativă, a comparației, a mersului invers) sunt inserate și câteva modalități mai puțin abordate în clasele primare. Modalități foarte utile pentru cultivarea aptitudinilor matematice: probleme de perspicacitate, exerciții-joc, probleme care presupun mai multe moduri de rezolvare.

Cu un numar mare și variat de exerciții și probleme și cu o prezentare grafică de excepție, culegerea reprezintă un ajutor neprețuit pentru elevi, profesori și părinți. Auxiliarul poate fi utilizat cu succes la pregătirea suplimentară a copiilor doritori de performanță.

Seria de lucrări Mate 2000+ Consolidare, Matematica – Clasa 7 Partea 1 – Consolidare și Matematica – Clasa 7 Partea 2 – Consolidare este destinată claselor de gimnaziu. Respectă toate cerințele programei referitoare la competențe generale, competențe specifice și conținuturi, oferind sugestii metodologice dintre cele mai atractive.

Auxiliarul cuprinde noțiuni și relații (introduse prin definiții și notații corespunzatoare), proprietăți (teoreme, propoziții etc), metode (reguli de calcul, algoritmi de lucru). Pentru a fi bine înțelese și reținute de elevi, noțiunile teoretice sunt însoțite de exemple și modele de rezolvări.

Toate acestea și multe altele le găsiți în librăra online Libris.ro. Voi cum vă ajutați copiii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.