Flori pentru Algernon – romanul unei ipoteze fantastice!

Astăzi vreau să vă recomand romanul unei ipoteze atât fantastice, cât și terifiante. Cum ar fi dacă am avea puterea de a ne spori artificial inteligența? Cum ar fi dacă într-o zi am putea să corectăm nu doar o imperfecțiune fizică, ci chiar creierul uman?

Flori pentru Algernon este romanul pe care vi-l prezint astăzi și este scris de Daniel Keyes, un autor american cel mai bine cunoscut pentru povestirea sa care a primit premiul Hugo.  În anul 2000, asociaţia Science Fiction and Fantasy Writers of America i-a acordat titlul de Autor Emerit. Romanul Flori pentru Algernon, apărut în 1966 şi premiat în acelaşi an cu Nebula Award, a fost scris ca urmare a succesului înregistrat de nuvela omonimă publicată în 1959 şi încununată cu Hugo Award în anul 1960.

Flori pentru Algernon – romanul unei ipoteze fantastice!

Cartea îi are ca subiecți principali pe Algernon – un șoarece și Charlie – un tânăr cu retard mental. Aceasta este compusă din rapoartele de progres, care sunt scrise de Charlie înainte și după operație. Încet, încet, Charlie învață tainele abecedarului și ortografia. Cu timpul el reușește să scrie rapoarte din în ce mai complexe, studiind domenii din ce în ce mai dificile. Astfel ajunge până în punctul în care el însuși își aduce contribuția la experimentul care l-a avut chiar pe el drept subiect.

Pe măsură ce înaintăm cu lectura, rămânem surprinși de progresul extraordinar pe care îl face tânărul. Doar știm cât ne-a luat fiecăruia dintre noi să învățăm să scriem și să citim. Indiferent cât de genială ar fi o persoană, cu siguranță nu ar reuși în doar câteva zile.

Flori pentru Algernon este un thriller psihologic, care ridică fiecărui cititor o mulțime de întrebări. Finalul cărții este cu siguranță pe măsura experimentului la care sunt supuși cei doi prieteni. Este o carte care vorbește despre pericolul intervenției bisturiului asupra unor lucruri pe care încă nu le înțelegem. Însă vă las pe voi să îl descoperiți. Cartea am luat-o de pe site-ul libris.ro, momentan am văzut că este indisponibilă, însă sunt sigură că va reveni în stoc în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.