Gazeta – un accesoriu pentru elevii cu performanțe peste medie!

Gazeta matematică este un concurs pentru elevii cu performanțe! Un concurs la care mulți copii participă cu drag pentru disciplina pe care ei o îndrăgesc atât de mult. Vă recomand să îi încurajați pe cei mici să participe la cât mai multe competiții școlare sau extrașcolare. 

Prof. univ. dr. Radu Gologan, Președintele Societății de Științe Matematice din România afirma că: „Îmi place sa reafirm, ori de câte ori am ocazia, că Gazeta Matematica este un monument al culturii românești. Nu numai pentru că apare neîntrerupt din 1895 și nici măcar războaiele mondiale nu i-au oprit prezența în viața elevilor, dar o pleiadă întreagă de intelectuali români, nu neapărat deveniți matematicieni, și-au făcut ucenicia minții cu problemele Gazetei.
În anii 1920, succesul național al revistei a făcut ca diriguitorii ei să ia decizia de a înființa un supliment cu exerciții accesibil elevilor cu drag de matematică. Așa au apărut primele liste de rezolvitori, fapt care continuă și azi.
În 2008, inspirându-ne din ideea înaintașilor, am reînființat Suplimentul Gazetei matematice. El s-a vrut un accesoriu pentru elevii cu performanțe peste medie și nu neapărat olimpici.
În plus, nu am pretins ca problemele să fie originale; importanța în Supliment este informația matematică.
Iată că acum, după 10 ani, realizăm că ideea a fost excelentă. Cele nouă volume, cu problemele din Supliment destinate elevilor din clasele IV-XII, dovedesc acest lucru. Sunt convins că vor avea succes și vor fi utile în educația matematică românească. Personal am un minunat sentiment de mulțumire când aud că problemele din Supliment sunt frumoase, utile și creează minți ascuțite.”

Gazeta – un accesoriu pentru elevii cu performanțe peste medie!

Un sentiment de mulțumire avem și noi, părinții, pentru că astfel satisfacem nevoile copiilor care doresc să participe la acest concurs. Fiind un concurs de performanță, exercițiile din Gazeta Matematica Clasa a 7-a Teme supliment sunt perfecte pentru antrenarea minții.

Culegerea de exercitii si probleme pentru Concursul Gazeta Matematica Junior – Clasa 3-4 le oferă și celor mici ajutorul pentru a se bucura rezolvând exerciții cu grade diferite de dificultate.

De data aceasta am profitat de reducerile pe care le-am găsit în librăria online Libris.ro și am luat două auxiliare care știu că îi vor fi de ajutor copilului în curând. Este vorba despre Fii inteligent… la matematica și Comunicare.ortografie.ro. Acestea conțin exerciții și probleme pentru concursurile și evaluările școlare.

Tu cum îți pregătești copilul pentru competițiile care urmează?

*La fiecare comandă pe care o plasăm pe Libris, ni se oferă oțiunea de a dona pentru Salvați Copiii. Alege să nu fii indiferent! Adaugă la comanda ta de pe Libris.ro 1leu, 3lei, 5lei, 10lei sau altă sumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.