Cântec de leagăn de la Auschwitz, o poveste tulburătoare despre genocid!

Doar ce am lăsat-o din mână – Cântec de leagăn de la Auschwitz, o poveste tulburătoare… O carte cu un atât de mare impact emoțional asupra cititorului. Deoarece este vorba despre crime contra umanității și genocid, despre abuzurile extreme exercitate asupra copiilor și încălcarea tuturor drepturilor omului.

Bazat pe fapte istorice, romanul lui Mario Escobar este o poveste tulburătoare și îngrozitoare despre dragoste și devotament. Cântec de leagăn de la Auschwitz demonstrează puterea sacrificiului și puterea demnității umane, chiar și atunci când orice speranță pare pierdută. 

Cântec de leagăn de la Auschwitz, o poveste tulburătoare despre devotament!

Romanul  Cântec de leagăn de la Auschwitz se bazează pe povestea adevărată a unei asistente germane curajoase. Ea este însărcinată cu îngrijirea celor mai tineri prizonieri din Auschwitz. Mario Escobar aduce la viață povestea reală despre Helene Hannemann. O femeie care a sacrificat totul pentru familie și a luptat cu îndârjire pentru copiii pe care spera să îi salveze.

Într-o dimineață oarecare din 1943, Helene Hannemann își pregătește cei cinci copii. În acel moment, poliția germană îi sună la ușă. Cele mai negre temeri a lui Helene se adeveresc. Autoritățile, comandate de SS, îi iau în custodie soțul si copiii, toți de etnie romani. Helene este nemțoaică și nu este inclusă pe lista poliției. Însă ea refuză să își părăsească familia, pecetluindu-și astfel soarta. 

Forțată să lucreze în spitalul lagărului controlat de însuși dr. Mengele, Helene face tot ce îi stă în putință, în condiții fizice și psihice inumane, să îi protejeze cu orice preț pe copiii pe care îi are în grijă.

Romanul este o poveste extrem de tulburătoare, o poveste sinceră, profundă despre dragoste și devotament, despre speranță și despre umanitate. Într-un decor sumbru, rece, în care teama, foametea, mizeria, durerea, moartea sunt normale, eroina noastră tragică, Helene, își păstrează speranța și curajul, încercând să aibă grijă, pe cât poate, de copiii ei. Dând dovadă de o stăpânire enormă de caracter, Helene răzbate într-o lume întunecată, în care siguranța zilei de mâine nu există.

Trebuie să citiți cartea, cu siguranță vă va da fiori și veți înțelege mult mai bine ororile petrecute în urmă cu ceva ani…nu chiar atât de mulți. Pe Libris.ro o găsiți la reducere. Profitați! Veți găsi foarte multe romane care merită atenția noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.