Copilul tău învață cu plăcere și cu ușurință?

Există copii care învață cu plăcere. Pentru care fiecare examen, concurs, este atât o provocare, cât și o bucurie. Școala reprezintă pentru ei locul unde merg cu drag pentru a învăța cât mai multe lucruri. Și atât profesorii, cât și părinții sunt cei care le insuflă această plăcere, această bucurie.

De aceea este extrem de important ca acești copii să fie ajutați cu diverse materiale, care să le fie puse la dispoziție ori de câte ori au nevoie! Toți copiii ar trebui să rămână din anii de școală cu o abilitate importantă! Și anume, cea de a ști să învețe. Aceasta îi va ajuta pe tot parcursul vieții, dincolo de cunoștințele și competențele cerute de către programa actuală.

Există copii care învață cu plăcere și ușurință!

Un ajutor de nădejde este librăria online Libris, unde poți găsi materiale pentru orice materie își dorește copilul. Atât manuale, cât și culegeri pentru lucrul suplimentar, dar și beletristică astfel încât să afle cât mai multe informații din cărțile sale preferate.

Limba si literatura romana. Exercitii, fise de lucru, teste de evaluare este structurată pe niveluri de învățare diferențiate și pe trepte graduale ca dificultate: inițiere, înțelegere; consolidare, aplicare și exersare.

Matematica. Exercitii, probleme, jocuri, teste de evaluare conține exerciții, teste de evaluare inițială, stadială și finală, dar și autoevaluări, fiind utilă atât în activitățile de învățare standard, cât și în pregătirea suplimentară a elevilor.

Este foarte important să îi obișnuim pe copii încă de când sunt foarte mici cu… vorbirea corectă, cu ortogramele. Sau cu Ortograme. Caietul meu de limba si literatura romana. Copilul se descurcă mai bine la școală atunci când părinții se implică activ în procesul de realizare a temelor. În acest fel, copiii înțeleg că ceea ce fac ei este important.

A îți ajuta copilul să își facă temele nu înseamnă să le faci în locul copilului și nici să petreci ore în șir lângă el. Un părinte care este interesat de temele copilului este acel părinte care știe să își susțină copilul, arătându-i cum să învețe și cum să se organizeze. Explicându-i o problemă sau un termen mai dificil, încurajându-l să ia o pauză, atunci când este necesar.

Copilul tău învață de plăcere la școală? Este interesat de toate noutățile pe care le află?

 

2 comentarii


  1. Raspunsul tau m-a ambitionat! Din momentul in care am citit blogul, am realizat cat de important este ca copiii sa fie ajutati sa invete cu placere si pe cat de incurajator te poti arata ca parinte! Incarcata de speranta, iau pozitie si sfatuiesc pe toti parintii sa isi sustina copiii investigand noutatile pe care le afla si oferindu-le oportunitati de invatare suplimentara. well done!

    Răspunde

    1. Mulțumesc! Încurajez toți părinții să își susțină copiii, mai ales pe cei mai mici, care sunt la început și nu știu cum să se organizeze, cum să învețe! Iar lucrul suplimentar este foarte important!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.