Incalzirea prin pardoseala – o alternativa din ce in ce mai cautata!

Incalzirea prin pardoseala este o metoda de incalzire a spatiilor interioare prin intermediul unor conducte ingropate in pardoseala. Aceasta metoda de incalzire prezinta mai multe avantaje, printre care:

 1. Economie de energie. Incalzirea prin pardoseala utilizeaza o cantitate mai mica de energie decat alte sisteme de incalzire. Deoarece caldura este distribuita uniform in camera, fara a fi pierduta prin peretii sau tavanul incaperei.
 2. Confort termic. Pardoseala incalzita ofera un confort termic mai bun decat alte sisteme de incalzire, deoarece caldura este distribuita uniform in camera. Nu exista diferente mari de temperatura intre podea si tavan.
 3. Eficienta. Pardoseala incalzita functioneaza cu o eficienta mai mare decat alte sisteme de incalzire. Caldura este distribuita in mod uniform si nu exista pierderi de caldura prin ventilatie sau conducte.
 4. Sanatate. Incalzirea prin pardoseala reduce nivelul de umezeala din camera, ceea ce poate reduce riscul de aparitie a mucegaiului si a altor probleme de sanatate asociate cu umiditatea excesiva.
 5. Estetica. Sistemul de incalzire prin pardoseala este ascuns sub podea, ceea ce face ca incaperea sa arate mai estetic si mai ordonat decat in cazul altor sisteme de incalzire care necesita instalarea unor radiatoare sau conducte vizibile.

In general, incalzirea prin pardoseala poate fi o optiune buna pentru incalzirea spatiilor interioare, datorita avantajelor sale economice, de confort, eficienta, sanatate si estetica.

Tot ce trebuie sa stii despre incalzirea electrica in pardoseala!

Incalzirea electrica in pardoseala este o metoda de incalzire care utilizeaza cabluri electrice sau panouri radiante pentru a incalzi podeaua. Acest tip de incalzire prezinta mai multe avantaje, dar si cateva dezavantaje, care trebuie luate in considerare inainte de a opta pentru aceasta solutie.

Avantajele incalzirii electrice in pardoseala includ:

 1. Confort termic. Incalzirea electrica in pardoseala ofera un confort termic excelent, deoarece caldura este distribuita uniform in camera si nu exista diferente de temperatura intre podea si tavan.
 2. Control mai bun al temperaturii. Sistemele de incalzire electrica in pardoseala permit reglarea precisa a temperaturii, ceea ce permite utilizatorilor sa obtina o temperatura confortabila in camera, fara a fi nevoie sa ruleze sistemul la capacitate maxima.
 3. Economie de energie. Sistemele de incalzire electrica in pardoseala sunt mai eficiente decat alte sisteme de incalzire, deoarece pierderea de caldura prin conducte este redusa si caldura este distribuita in mod uniform.
 4. Estetica. Incalzirea electrica in pardoseala este ascunsa sub podea, ceea ce face ca incaperea sa arate mai estetic si mai ordonat.
 5. Durabilitate. Sistemele de incalzire electrica in pardoseala au o durata de viata lunga, deoarece nu exista piese in miscare care sa se deterioreze.

Dezavantajele incalzirii electrice in pardoseala includ:

 1. Costuri initiale ridicate. Costurile initiale pentru instalarea unui sistem de incalzire electrica in pardoseala pot fi ridicate.
 2. Consumul de energie. Incalzirea electrica poate fi mai costisitoare decat alte sisteme de incalzire, in special daca este utilizata pe perioade prelungite de timp.
 3. Intretinerea. Sistemele de incalzire electrica in pardoseala pot necesita intretinere periodica si, in cazul unor probleme, reparatii costisitoare.
 4. Timpul de incalzire. Sistemele de incalzire electrica in pardoseala pot necesita un timp mai lung pentru a incalzi camera, deoarece caldura trebuie sa se propage prin podea.

Dupa cum observam, dezavantajele sunt datorate in principal partii financiare. Insa daca iti doresti un lucru bun, atunci este necesar sa cheltui putin mai mult.

In general, incalzirea electrica in pardoseala poate fi o optiune buna pentru incalzirea spatiilor interioare, datorita avantajelor sale de confort, eficienta si estetica, dar si datorita dezavantajelor sale de cost si consum de energie. Inainte de a alege aceasta solutie, este important sa luati in considerare nevoile dvs. de incalzire, costurile si resursele disponibile.

Eficienta sistemului de incalzire prin pardoseala

Eficienta incalzirii prin pardoseala este un subiect din ce in ce mai des discutat printre cei care doresc sa isi construiasca o locuinta noua sau sa o reamenajeze pe cea actuala. Prezentand avantaje dintre cele mai diverse, incalzirea prin pardoseala a devenit in ultima perioada mai mult decat un produs de lux, ci o alternativa viabila la incalzirea clasica cu calorifere.

Factorii principali de care depinde eficienta sistemului de incalzire in pardoseala (pe care ii veti regasi si in calculul pretului sistemului de incalzire prin pardoseala):

 • Tipul de sistem instalat. Atat sistemele pe curent electric cat si cele pe apa sunt eficiente si foarte utile. Pentru a-l alege pe cel mai potrivit, discutati cu specialistii unei firme care se ocupa de livrarea si montarea acestor sisteme.
 • Capacitatea sistemului instalat. Atunci cand construiti o locuinta cu sistem de incalzire prin pardoseala sau renovati una adaugandu-i o astfel de instalatie, discutati cu firma care o va monta pentru a va asigura ca sistemul va genera suficienta caldura pentru dimensiunea si tipul locuintei dvs., precum si pentru aria geografica in care locuiti.
 • Prezenta sau absenta pierderilor de caldura. Cu cat pierderile de caldura sunt mai mici, cu atat sistemul va fi mai eficient.
 • Utilizarea corespunzatoare a termostatelor si senzorilor. Cu cat exploatati mai eficient termostatele, cu atat va veti bucura de un randament mai bun al sistemului de incalzire in pardoseala.
 • Tipul de podele utilizate. Cu cat podeaua este realizata dintr-un material mai conductor, cu atat randamentul instalatiei va fi mai mare.
 • Eficienta centralei. Un sistem de incalzire in pardoseala depinde in mare masura de eficienta centralei (in cazul sistemelor pe apa), precum si de eficienta pompelor de caldura sau altor surse de energie regenerabila – in cazul in care le folosesti.

 Hobbit Integral RO, dorinta de a deveni “tot mai mari” in ceea ce fac!

Incalzirea prin pardoseala este o metoda de incalzire care utilizeaza conducte de apa calda sau cabluri electrice montate sub podea pentru a distribui caldura in camera. Caldura este generata prin incalzirea apei sau prin curent electric. Apoi este transferata la podea, ceea ce face ca podeaua sa devina o sursa de caldura pentru incaperi.

Incalzirea prin pardoseala poate fi instalata atat in constructii noi, cat si in constructii existente. Sistemul poate fi instalat sub diverse tipuri de podele, cum ar fi podele din lemn, gresie, piatra sau beton. Si poate fi utilizat pentru a incalzi o singura camera sau intreaga locuinta.

Aceasta metoda de incalzire prezinta mai multe avantaje fata de alte sisteme de incalzire, deoarece caldura este distribuita uniform in camera. Nu exista curenti de aer sau praful care sa fie rascolite, si nu exista radiatoare sau alte echipamente de incalzire vizibile care sa ocupe spatiu in incapere.

Incalzirea prin pardoseala poate fi alimentata cu energie electrica sau cu energie termica, in functie de preferinte si de resursele disponibile. De asemenea, poate fi controlata cu ajutorul termostatelor sau al altor dispozitive de reglare a temperaturii. Astfel incat se poata ajusta temperatura in functie de preferinte si de nevoile specifice ale fiecarei camere.

Hobbit Integral ii gasiti in Bucuresti, Str. G-ral Macarovici V.George, Nr 23, sect. 6, telefon 021 410 08 91, mobil 0723 248 954 / 0722 548 161 sau in Cluj Napoca, Str. Eugen Brote, nr.8, la nr de tel 0722 237 677.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.