Povestește-mi ceva, o poveste despre viața!

Viața este un dar! Ea merge mai departe, indiferent de ceea ce ni se întâmplă. Tot ce avem de făcut, este să învățăm să ne bucurăm de ea. Trebuie să primim acest dar așa cum se cuvine, să trăim și să prețuim fiecare moment pe care îl petrecem cu persoanele dragi.

Povestește-mi ceva  este o poveste scrisă atât de frumos! Este de o sensibilitate profundă, o poveste care te face să treci printr-un carusel de emoții și de trăiri sufletești. Este povestea lui Sal, Salamanca Tree Hiddle, o fetiță de treisprezece ani. Ea porneşte într-o călătorie cu maşina, împreună cu bunicii ei. Cei trei străbat America de la est la vest în căutarea mamei lui Sal, care a plecat de-acasă acum un an și, într-un mod inexplicabil, nu s-a mai întors. Însă Sal trăiește cu speranța că, la finalul călătoriei, se va întâlni cu mama ei și o va convinge să se întoarcă acasă.

Povestește-mi ceva, o poveste despre viața!

Salamanca le spune bunicilor timp de șase zile, cât durează călătoria din Ohio până în Idaho, la mama fetiței, povestea lui Phoebe, prietena ei. Ea amintește despre mama lui Phoebe care a dispărut la fel de inexplicabil. Despre doamna Margaret Cadaver, femeia misterioasă pe care tatăl ei o vizitează foarte des după dispariția mamei sale. Dar și despre Ben, băiatul de care Sal se îndrăgostește.

Cu această carte, Sharon Creech a câștigat în anul 1995 prestigioasa Medalie Newbery. Povestește-mi ceva este o carte care prezintă ideea că, prin comunicare, prin cunoașterea de persoane noi, prin prieteni, reușim să ne dezvoltăm pe noi înșine. O recomand, cu siguranță veți simți durerea incredibil de mare din sufletul lui Sal și lupta ei continuă de a înțelege dispariția mamei.

O găsiți pe Libris în categoria Cărți pentru copii, însă este o lectură profundă. Viața este cu bucurii sau tristeți, cu lucruri frumoase sau urâte, cu oameni buni sau răi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.