Uimitoarele peripeții ale liliacului Vico în Mirabelia, de Radu Tuculescu

Uimitoarele peripeții ale liliacului Vico în Mirabelia  este o carte despre așezarea cu rost, normală, a lumii. Pentru că, după cum știm, toate ființele sunt importante. Indiferent dacă au sau nu exclusiv caracteristicile propriei specii, acestea sporesc frumusețea și misterul lumii vii. Nicio ființă nu este mai presus de alta, iar muzica este simbolul suprem al armoniei, o arhitectură a desăvârșirii. Această minunată carte a lui Radu Țuculescu tratează în mare măsură problematica din Deodată în adâncul pădurii, romanul-parabolă al lui Amos Oz, însă într-o manieră mai senină.

,,Totul a pornit în timpul pandemiei, citind tot felul de texte, mai mult sau mai puțin sincere, dar toate dramatico–tragico-melodramatice. Și-atunci am zis că situația este pe undeva pe la mijloc. Iar faptul că s-a pornit de la experiența chinezilor, care au încercat să încrucișeze un liliac cu un șarpe, în urmă cu mulți ani. Mi-a venit ideea să scriu o poveste, în care liliacul și șarpele să fie eroi pozitivi și să se iubească. Ce poate să unească mai bine pe doi care se iubesc decât muzica, pentru că muzica este un limbaj universal. Muzica este un domeniu în care mă pricep după 17 ani de vioară”, povestește  Radu Tuculescu despre începuturile acestei cărți.

Uimitoarele peripeții ale liliacului Vico în Mirabelia!

Cine este Vico?  Liliacul Vico este un nonconformist. Face parte dintr-o familie de lilieci-vampiri, care în realitate există doar în Mexic. Eu nu scriu nimic fără să mă documentez. Există în realitate o specie de lilieci, care trăiesc pe lângă ferme, iar noaptea sug sângele animalelor care dorm. Niciun animal nu moare, ci le fac o mică înțepătură, spune autorul.

Vico face parte dintr-o asemenea familie. Încă de când se naște, el nu poate dormi cu capul în jos și nu bea sânge. Este fructarian, adică iubitor de fructe. Pentru a-l păcăli pe tatăl său, în fiecare noapte când ieșeau la vânătoare ducea cu el o rodie din care mușca. Astfel încât dimineața când se întorceau, să poată fi văzut roșu, ca și cum ar fi supt sânge. Asta până la un punct, când tatăl său află.

Și..până la urmă tatăl îl înțelege, Vico termină liceul și zboară în Mirabelia unde prima întâlnire este cu o șerpoaică de care se îndrăgostește. Nu vă povestesc mai mult, vă las pe voi să descoperiți adevărate aventuri, în Mirabelia.

Intrați pe Libris.ro și veți descoperi multe cărți și auxiliare necesare pentru primii, și nu numai, ani de școală. Iată ce am găsit eu la ultima căutare: Portofoliu de lucru și evaluare – Clasa 3. Un material care poate fi folosit pe parcursul întregului an școlar, fiind util atât pentru lucrul la clasă, cât și pentru munca individuală. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.