Beneficiile consumului de cătină!

Consumul de cătină poate avea foarte multe beneficii, descoperite de studiile în domeniu:

  1. Conținut ridicat de vitamine și minerale: Cătina conține cantități mari de vitamine C, E și K, precum și de minerale precum fier, calciu și potasiu.
  2. Proprietăți anti-inflamatoare: Compușii din catină pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii.
  3. Proprietăți anti-cancerigene: Unele studii au arătat faptul că acești compuși pot avea proprietăți anti-cancerigene și pot ajuta la prevenirea dezvoltării unor tipuri de cancer.
  4. Proprietăți antioxidant: Cătina este o sursă bogată de antioxidant, care poate ajuta la protejarea celulelor împotriva daunei oxidative.
  5. Proprietăți imunostimulatoare: Cătina poate ajuta la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar.

Este important de remarcat că multe dintre aceste descoperiri sunt încă în stadiu incipient și au nevoie de studii suplimentare pentru a verifica dacă rezultatele sunt generalizabile la oameni.

Supranumită şi ginsengul românesc, precum şi cel mai bun vaccin antigripal, cătina este un arbust fructifer  originar din Asia Centrală. Acesta se găsește în mai multe variante: cătina albă, cătina galbenă, cătina roșie. Arbustul este ramificat şi spinos și creşte între 2 şi 6 metri în înălţime. Frunzele sunt de culoare verde-cenuşiu, au formă alungită şi îngustă. Iar florile sunt mici şi apar înaintea frunzelor. Fructele nu sunt mai mari de 1 cm, sunt verzi la început. Cu cât se coc mai mult, cu atât capătă culoarea galben-portocalie. Gustul fructelor este acru-astringent. Pe măsura coacerii și mai ales după căderea primelor brume, devine mai plăcut și capătă un miros asemănător ananasului.

Consumul de cătină are nenumărate beneficii, mai ales în anotimpurile reci când există carențe de vitamine provenite din surse naturale!

Nectarcatina.com este site-ul care nu folosește niciun fel de pesticide, insecticide și substanțe chimice pe terenul aferent plantației, pentru a oferi un produs final curat, cu proprietăți remarcabile. Plantația se află în Gârbova, județul Alba. Este o plantație cu aproximativ 9.000 de copăcei, proveniți din soiurile Mara și Cora, datorită proprietăților terapeutice, superioare cătinei prezente în flora spontană.

Plantația a primit în anul 2020, după 3 ani de la debutul demersurilor de certificare, recunoașterea ca plantație ecologică. Aceasta  se bucură de expunere prelungită la soare și de aerul curat care mângâie colinele Gârbovei.

Nectarul de cătină cu miere si ghimbir este un produs complex si complet dacă ne referim la beneficiile lui. Alături de avantajele consumului de cătină, se adaugă proprietățile minunate ale mierii și cele ale ghimbirului. Sigur știi ce aport important aduci sănătății tale prin consumul acestui Aur lichid natural. Este probabil cel mai bun suc de cătină cu miere si ghimbir pe care l-ai gustat vreodată!

Nectarul de cătină cu miere și ghimbir poate fi o alegere extraordinară din următoarele motive:

  1. Nutritiv: Cătina și mierea sunt surse bogate de vitamine, minerale și antioxidanți, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor.
  2. Antiinflamator: Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare, care pot ajuta la ameliorarea durerii și a inflamației.
  3. Imunostimulent: Mierea și cătina au proprietăți imunostimulatoare, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.
  4. Antioxidant: Toate ingredientele din nectar – cătină, mierea și ghimbirul – sunt bogate în antioxidanți, care ajută la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ.
  5. Bioterapeutic: Nectarul poate ajuta la reglarea digestiei și la prevenirea problemelor digestive, datorită proprietăților bioterapeutice ale cătinei, mierii și ghimbirului.

Cătina – un aliat puternic în stările de răceală sau gripă!

Fructele de cătină, provenite din plantație certificată ecologic, sunt stoarse cu grijă, prin presare la rece. Sucul rezultat, este mixat cu miere polifloră provenită dintr-o stupină din Munții Apuseni. Ulterior, rădăcina de ghimbir este stoarsă prin presare la rece, iar sucul rezultat este combinat cu cel de catină si miere. Astfel se obține o licoare magică, cu gust catifelat, parfumat, dulce-acrișor. Un sprijin real pentru organismul tău, pe care îl vei consuma cu plăcere atât tu, cât și cei dragi.

Cătina poate fi un aliat puternic în tratarea stării de răceală sau gripă. Acest fruct are proprietăți antivirale și imunostimulatoare, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea infecțiilor respiratorii. De asemenea, cătina este bogată în vitamine, precum vitamina C, care poate ajuta la prevenirea și tratarea răcelilor și a gripei. În combinație cu mierea și ghimbirul, nectarul de cătină poate fi un remediu natural eficient în tratarea stării de răceală sau gripă.

Site-ul nectarcatina.com este deținut de FRESH SUNDROPS SRL, cu sediul în sat Carpinis, comuna Garbova,  județul Alba telefon 0755812555. Apelați cu încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.