Pălăria vrăjitorului – o nouă poveste din Momilandia!

Pălăria Vrăjitorului este o poveste despre vietăți mai mici și mai măricele. Despre întâmplări, unele nemaipomenit de frumoase, altele care îți dau fiori, așa cum se cuvine ca să poți spune că ai avut o vară pe cinste. 

Pălăria vrăjitorului – o nouă poveste aventură din Momilandia!

În Valea Mominilor vine primăvara. După o sută de zile și o sută de nopți de hibernare, Momi, Puftabac și Smiorc se trezesc puși pe fapte mari. Urcă degrabă pe cel mai înalt vârf de munte. Aici ei găsesc un obiect neobișnuit: o pălărie neagră magică.

Orice ajunge în interiorul pălăriei se transformă în altceva. În Momicasa e mare zăpăceală, dar mominii, dornici de aventură, nu se sperie cu una, cu două.

Moomin-tată încearcă pălăria, dar nu se dovedește a fi grozavă pentru el. Și, de asemenea, îi provoacă dureri de cap. Prin urmare, gospodăriile decid să îl folosească drept coș de hârtie.

Trollii Moomin mănâncă ouă, iar scoicile sunt aruncate în pălăria vrăjitorului. Învelișul se transformă în nori mici ușor de gestionat, dens, precum vata de bumbac, pe care te poți plimba prin aer.

Această carte este luată de pe Libris.ro, unde am găsit multe alte cărți. Atât beletristică, cât și culegeri auxiliare pentru școală.

Cuprinzând probleme pentru înțelegerea și fixarea cunoștințelor, teste de verificare și probleme date la concursuri și olimpiade școlare, Fizica – Probleme si teste pentru gimnaziu – Clasele VI-VIII pune la dispoziția elevilor de gimnaziu un material didactic important pentru aprofundarea noțiunilor de fizică predate în clasele VI-VIII.

Este structurată pe patru capitole – mecanică, fenomene termice, electricitate și optica geometrică. Fiecare debutează cu succinte expuneri teoretice, cartea de față acoperă în întregime programa actuală de fizică pentru gimnaziu.

Gradul de dificultate al problemelor variază de la simplu la complex, iar răspunsurile sau rezolvările detaliate (acolo unde este cazul) le permit elevilor să-și testeze stadiul pregătirii. Vouă cum vi s-a părut fizica ca și materie? V-a dat bătăi de cap?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.