Omul de zăpadă. O poveste inspirată de cartea lui Raymond Briggs

La rubrica ce mai citește fiica mea vă propun o poveste inspirată de cartea lui Raymond Briggs, Omul de zăpadă. Autorul ei, Michael Morpurgo, a păstrat spiritul și tonul poveștii lui Raymond, însă a spus-o în felul lui. Cartea a fost ecranizată, a fost descoperită cu ocazia unei vizite la teatru, la cinema sau pur și simplu citită.

Omul de zăpadă începu să alerge – mai încet la început, pe urmă din ce în ce mai repede și mai repede. Alergau atât de repede, încât își luaseră zborul. Picioarele lui alergau prin aer! Zburau!

Omul de zăpadă. O poveste inspirată de cartea lui Raymond Briggs

James este un băiețel care nu are foarte mulți prieteni, datorită faptului că se bâlbâie. Într-o dimineață de decembrie, el se trezește să privească ninsoarea, grăbindu-se să facă un om de zăpadă. Îi pune ochi de cărbune, o pălărie verde veche, un fular croșetat de bunica, o mandarină pe post de nas. Și realizează cel mai frumos om de zăpadă. Îi este foarte greu să se despartă de el. Însă la miezul nopții….

De aici va trebui să citiți și voi cartea…altfel ce farmec ar mai avea dacă eu vă povestesc toată acțiunea?

Știați că…Norvegia are o tradiție ce datează de secole, de pe vremea când oamenii credeau că în Ajunul Crăciunului ies la iveală vrăjitoare și spirite rele în căutarea unor mături pe care să zboare? În această zi, mulți oameni încă își ascund măturile în cele mai sigur loc din casă pentru a nu fi furate.

Omul de zăpadă, al lui Raymond Briggs, a fost timp de patruzeci de ani povestea preferată în perioada sărbătorilor. Minunat reimaginată și rescrisă de Michael Morpurgo, această carte remarcabilă transmite magia unei noi generații.

Dacă v-am captat atenția, să știți că veți găsi cartea la reducere în librăria online Libris.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.