Editura Nemira – comunicare.ortografie.ro

Vă povesteam luna trecută de concursurile de la Editura Nemira. Ca și Fii inteligenT la matematică, concursul Comunicare.ortografie.ro este organizat de către Asociaţia InteligenT în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Editura Nomina. Acest concurs se află în Calendarul concursurilor şcolare aprobate de M.E.N. și se organizează în şcoli, la nivel naţional, pentru elevii claselor a Il-a, a IlI-a, a IV-a.

Pentru pregătirea elevilor cu subiecte tip concurs se recomandă următoarea bibliografie:
• Programa şcolară în vigoare la Limba si literatura română clasele II-IV;
• Jurnal de lectură pentru clasele II-IV, editura Nomina;
comunicare.ortografie.ro pentru clasele II-IV, editura Nomina;
• Învăţăm să comunicăm corect pentru clasele II-IV, editura Nomina.

Editura Nemira – comunicare.ortografie.ro

Proba de evaluare se va desfăşura pe data de 5 mai 2023, în toate şcolile participante. Proba se va da în aceeaşi zi în toate şcolile din judeţele participante. Evaluarea va fi gratuită şi va viza achiziţiile specifice pentru fiecare clasă. Testul va fi în concordanţă cu teste similare specifice filosofiei educaţionale din România.

Subiectele sunt propuse de către o Comisie Naţională formată din patru membri (inspectori de specialitate, metodişti, profesori grad didactic I) din bibliografia propusă. Rolul acestei comisii este de a propune subiectele şi de a evalua lucrările elevilor în anumite condiţii. Durata probei scrise va fi de 60 minute.

Rezultatele finale vor fi afişate la unităţile şcolare unde elevii au susţinut proba. Pentru cei mai buni elevi care obţin punctaje de 85-100 se vor acorda diplome şi premii.

Tot din librăria online Libris.ro, am luat un Caiet de vacanță de la Booklet. Acesta este un suport de lucru util pentru aprofundarea noțiunilor studiate în cursul anului școlar la disciplinele Comunicare în limba română și Matematică si explorarea mediului.

Caietul de vacanță conține 16 capitole care abordează integrat activitățile specifice acestor discipline, pornind de la o varietate de texte narative și lirice din universul copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.