Fără povești, copiii nu pot deveni oameni mari!

Și anul acesta, picea mea participă la un proiect intitulat Devoratorii de cărți, un proiect care propune elevilor de clase primare să citească un anumit număr de cărți (de povești) în fiecare lună, din noiembrie până în mai. Mi se pare un lucru extraordinar. Dacă anul trecut a citit câte o carte pe lună, anul acesta a crescut…în noiembrie a citit 2 cărți. Charlie și fabrica de ciocolată și Mica vrăjitoare.

I-a plăcut ambele, însă acum vă voi povesti despre Mica vrăjitoare, scrisă de Otfried Preussler. Un scriitor german, născut în Boemia de Nord. Este un scriitor, învățător, care a reușit să așterne pe hârtie toate poveștile pe care le spusese copiilor și să le publice.

Pentru cele trei fete ale lui a scris Mica vrăjitoare, o poveste care are peste 20 de ani, scrisă inițial în limba germană. De atunci, poveștile au fost traduse și tipărite în multe limbi, fiind citite de milioane de copii din lumea întreagă.

Fără povești, copiii nu pot trăi și deveni oameni mari!

Mica Vrăjitoare face întotdeauna numai vrăji bune. Ea este, după cum veți vedea dacă veți citi cartea, singura vrăjitoare de pe Pământ care mai poate face vrăji. Și asta pentru că, împreună cu corbul cel înțelept, Abraxas, bunul ei preieten….Dar stai…Aceste lucruri nu trebuie să vi le povestesc eu. Ce farmec ar mai avea?

Fără să-și dea seama că o bună vrăjitoare ar trebui să facă numai vrăji rele, Mica Vrajitoare face nesmintit doar fapte bune, ca să fie o vrăjitoare bună: ajută două bătrânele să culeagă vreascuri pentru foc, salvează de la pierzanie o pereche de cai, o ajută pe fetița din târg să vândă cât mai multe flori, iar pe negustorul de maroane să vândă cât mai multe castane coapte, iar lanțul vrăjilor bune e nesfârșit.

Cine vrea sa afle cum s-au petrecut lucrurile, trebuie neapărat să citească povestea Micii Vrăjitoare de la primul până la ultimul cuvânt al cărții. O găsiți pe Libris.ro, librăria online de unde eu cumpăr atât de multe cărți de povești și nu numai.

Să o citiți cu plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.