Concursul Fii inteligenT… la matematică!

De regulă, fetele mele participă la școală la majoritatea concursurilor organizate de către Ministerul Educației, atât la matematică, cât și la română. Comperul, Gazeta matematica, Luminamath, Fii inteligenT… la matematica, Comunicare.ortografie.ro sau Mate + sunt câteva dintre concursurile cu care elevii sunt familiarizați. Unele sunt mai ușoare, altele mai dificile sau chiar mult mai grele, determinând copilul să își folosească atât formulele învățate, cât și logica.

Concursul Naţional Fii InteligenT…la matematică se află în Calendarul concursurilor şcolare
aprobate de M.E.N., fiind organizat în parteneriat cu Editura Nomina. Concursul se organizează în şcoli, la nivel naţional, pentru elevii claselor a Il-a, a IlI-a, a IV-a.

Perioada de înscriere la concurs este septembrie 2022 – 1 aprilie 2023. Pentru judeţele unde numărul de copii participanţi este mare, organizatorii pot realiza o probă intermediară de concurs. Proba trebuie să fie gratuită și itemii trebuie să respecte programa şcolară până la decembrie anul curent şi să fie administrată în aceeaşi zi pentru toţi elevii participanţi. Durata probei scrise va fi de 60 minute. Se califică la etapa din 3 mai 20223 toţi elevii care obţin peste 85 de puncte la această etapa intermediară.

Concursul Fii inteligenT… la matematică!

Pentru pregătirea elevilor cu subiecte tip concurs se recomandă următoarea bibliografie: Fii inteligent… la matematica – Clasa 2. Acest auxiliar conține exerciții și probleme pentru concursul de care vă vorbesc.

Deși pare dificil de privit din afară, copiilor le prinde bine să paticipe la astfel de concursuri. Pe de o parte, este competiția, care îi ajută să evolueze, să își dorească mai mult. Pe de altă parte, este posibil ca în ziua concursului, copilul să aibă emoții sau să nu fie atent și să greșească. Astfel se învață și cu eșecul, cu punctaje mici, învățând cât de importantă este atenția.

În final, eu vă recomand să îi încurajați pe cei mici să particie la cât mai multe competiții școlare sau extrașcolare. Și dacă aveți nevoie de un ajutor, trebuie să știți că la Libris.ro găsiți tot ceea ce aveți nevoie, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.