Încă puțin și vine iarna. Știu, abia am intrat în toamnă…însă voi nu ați observat cât de repede trece timpul? De ce să nu ne pregătim, luând câteva lecții de ski. Școala de ski Șureanu este formată dintr-o echipă tânără și profesionistă. Este o mare încântare pentru membrii acestei școli să poată învăța cât mai multe persoane.
Pasiunea pentru sporturile de iarnă, dar și experiența vastă a monitorilor de la Școala de ski Șureanu îi recomandă cu siguranță. Indiferent că ești cel mai înspăimântat adult sau cel mai fricos copil, la Școala de ski Șureanu vei descoperi persoane dornice să te învețe din ceea ce știu.
Să ne bucurăm de iarnă cu școala de ski Șureanu!
Nu știi când sunt pregătiți copiii să pună clăparii în picioare și să învețe să schieze? Este o întrebare pe care și-o pun foarte mulți părinți. Cu toții ne dorim ca prichindeii să poată practica ski-ul încă de la cele mai fragede vârste.
Unii copii acceptă clăparii și își doresc să schieze încă de la 2-3 ani. Alții însă au o teamă chiar și la 10 ani. De ele mai multe ori, fricile copiilor provin și de la temerile părinților. Pentru că teama cea mai mare a părinților este aceea de a își lăsa copiii singuri pe pârtie. Aici ar putea să fie loviți de alți copii, aflați și ei la început.
Pentru a putea învăța să schieze, un copil trebuie să fie nu doar fizic pregătit, ci și psiho-emoțional. La partea cu psihicul, părinții sunt cei care trebuie să îl învețe pe copil importanța vieții sănătoase, a mișcării și a îngrijirii corpului.
Când ești la început și înveți să te dai cu skiurile, este bine să înțelegi, să cunoști și să recunoști care este linia de coborâre (fall line). Aceasta este denumită și cea mai dreaptă linie din vârful pârtiei până jos. Ea se referă la o linie imaginară care coboară de pe munte sau deal până la baza pârtiei. Este și cea mai naturală rută, prin care, dacă dai drumul unui obiect din vârful pantei, ajunge jos, ajutat de gravitație. Dacă lași o minge sau un bulgăre de zăpadă să se rostogolească la vale, aceasta va urma linia de coborâre (fall line). Dacă lași un ski pe direcția liniei de coborâre, acesta va înainta cu cea mai mare viteză posibilă, mai mare decât pe oricare altă rută.
Care este echipamentul necesar pentru SCHI?
• Casca de protecție
• Ochelari de soare
• Geaca tehnică și pantalonii de schi
• Șosete tehnice
• Stratul 1: format din maletă mulată și pantaloni de corp, tot mulați
• Stratul 2 intermediar: bluza sau jacheta polară
• Cagula care va veni sub cască.
Pe lângă echipamentul vestimentar, se poate adăuga și echipamentul sportiv format din:
• Schiuri
• Clăpari
• Bețe
• Rucsac (doar dacă este nevoie)
O particularitate a schiatului este simetria, faptul că totul se întâmplă simetric. Se oferă astfel stabilitate mare. De regulă, un schior cu o stabilitate mare va putea ajunge și la o viteză mai mare, de exemplu față de un snowboarder.
Un avantaj al schiurilor, cu implicarea bețelor de ski, îl observăm pe teren plat. Aici bețele de ski ne ajută să înaintăm fără a fi nevoiți să dăm schiurile jos.
Dacă nu știți unde să localizați Școala de ski Șureanu, iată datele de contact:
Adresa: Luncile Prigoanei, Sugag-Tau, Alba
Telefon: 0799.189.094
Email: contact@sureanusportcenter,ro
Durata unui curs este de 2 ore, cu zece minute pauză pe parcursul acestora, lecțiile putând fi private, pentru o singură persoană sau lecții de grup, cu 2 sau 3 persoane.
Primul pas este să reușești întoarcerile cu schiurile. Așa te poți numi un schior în toată regula și te poți bucura de fiecare pârtie, de senzația de libertate supremă oferită de sporturile de iarnă, de munte, zăpadă și natură.