Copii olimpici – combinația între un intelect excepțional și o putere de muncă extraordinară!

Copiii olimpici au nevoie să se pregătească în afara programei școlare. Exact așa cum au nevoie, la celălalt capăt, copiii cu dificultăți de învățare. Ei sunt destul de ușor de depistat. Citesc și socotesc de mici, sunt extrem de curioși. De cele mai multe ori pornesc singuri să cereceteze teme de interes și au idei originale. De asemenea sunt plictisiți de mediul școlar unde învățarea este sincronizată la nivelul conținuturilor de manual.

Până la sfârșitul claselor primare, copiii de nota 10 sunt considerați silitori, însă pot să nu fie olimpici. Ei se bucură de performanța școlară, ca și de laudele învățătorului, pornind mai departe, în ciclul gimnazial, cu promisiunea notei de 10 și cu tendința de a supraestima această notă.

Copii olimpici – combinația între un intelect excepțional și o putere de muncă extraordinară!

Însă nu toți copiii cu nota 10 în catalog pot rezolva probleme atipice, pot găsi soluții creative sau po aborda anumite contexte de învățare. Copiii olimpici sunt posesorii unei combinații fericite între un intelect excepțional și o putere de muncă educate, de cele mai multe ori, din familie.

Exact despre asta este vorba în cazul copiilor olimpicilor: de un intelect excepțional, de putere mare de muncă și, mai ales, de pasiune, curiozitate și bucuria cunoașterii. Participarea la olimpiadă este ca o participare într-o experiență unică de cercetare și creație. Acești copii se pregătesc suplimentar și au o plăcere în a rezolva probleme cu grade de dificultate ridicată.

Așa cum sunt problemele din Matematica pentru performanta – Clasa 6, scrisă de Eduard Dancila, Ioan Dancila. O nouă carte pentru performanță, cu care înaintezi pe drumul cunoașterii matematicii de concurs din gimnaziu.

Pentru aprofundarea noțiunilor de gramatică și dezvoltarea competențelor de receptare a diferitelor tipuri de texte, îmbunătățirea abilităților de exprimare orală, cea mai potrivită este Limba romana – Clasa 6 – Caiet pe unitati de invatare.

Textele care deschid fiecare unitate de învățare sunt moderne, atractive și oferă elevilor ocazia de a fi creativi. Îi încurajează să scrie, la randul lor, diferite tipuri de compuneri – descriptive, narative sau argumentative.

Dacă vă interesează reduceri destul de mari, oferte interesante, opțiunea de a răsfoi cărțile online înainte de a le comanda, atunci Libris.ro este exact ceea ce aveți nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.