Alege Cluj Napoca pentru cel mai renumit restaurant!

Cluj-Napoca reprezintă unul dintre cele mai frumoase și mai liniștite orașe din țară. Acest oraș este supranumit și “inima Transilvaniei”. Acest lucru pe bună dreptate! Pentru că abundă de istorie, cultură, oameni drăguți și inițiative îndrăznețe. Pe lângă capitala României, Clujul este poate cel mai bine dezvoltat oraș al României. De mai bine de 100 ani se află pe lista celor mai importante orașe ale țării noastre.

Orașul îți oferă o mulțime de oportunități de relaxare. Astfel te poți simți foarte bine în aer liber în Cetățuia. Acesta este un parc situat la altitudinea de 405 metri de unde poți avea o priveliște absolut superbă asupra orașului.

Alege Cluj Napoca pentru cel mai renumit restaurant!

Dacă ajungi în această zonă, nu ocoli Restaurantul Pastel. Găzduit în inima Transilvaniei, în Cluj-Napoca, Restaurant Pastel oferă o experiență culinară intimă și relaxată. Promite ceva diferit și te asigură de fiecare dată că te vei bucura de o experiență culinară memorabilă. Dacă ești în căutarea celor mai bune restaurante pentru cină din Cluj-Napoca, consideră Restaurant Pastel drept unul dintre restaurantele de top din Transilvania.

Reîntors pe meleagurile natale, la rădăcini cum s-ar zice, Chef Dănilă prezintă Pastel Restaurant, o scenă de culinare rafinată în inima Clujului. Restaurantul cuprinde cele mai bune ingrediente și tehnici din lume cu o abordare artistică a prezentării.

Chef Bogdan Dănilă este singurul roman care a obținut o stea Michelin cu restaurantul Clocktower din New York. El a fost desemnat de Zagat în „Top 30 Chefi sub 30 ani” în perioada în care a lucrat la restaurantul Petrus al celebrului Gordon Ramsey.

Chef Dănilă şi-a început cariera la Dublin, în 2002, la restaurantul Patrik Guilbaud şi a lucrat la  L’Ecrivain înainte de a se alătura echipei lui Gordon Ramsey, în 2010. În 2012, în timp ce lucra împreună cu celebrul bucătar în cadrul restaurantului Petrus din Londra, Bogdan Dănilă a fost nominalizat de ghidul Zagat ca fiind unul din top 30 cei mai buni bucătari cu vârsta sub 30 de ani.   

Acest meniu european modern este inspirat de munca lui Chef Dănilă, care a călătorit în întreaga lume. Evidențiază esența ospitalității și a experienței oaspeților într-un mod elegant, dar casual. HBO a selectat Restaurant Pastel, pe care îl consideră un restaurant reprezentativ pentru România, într-un nou documentar gastronomic realizat de gigantul media american.

Cluj-Napoca – un oraș colorat, cosmopolit, unde ai multe lucruri de făcut, dar mai ales de văzut.

Dacă îți place teatrul, atunci cu siguranță trebuie să ajungi în Cluj-Napoca. Aici vei găsi mai multe teatre decât în oricare alt oraș al țării: Teatrul Național, Opera Română, Teatrul Maghiar de Stat, Opera Maghiară. De asemenea, există și alte locuri în care te poți relaxa, având și lucruri interesante de văzut. În cazul în care nu știai, tot în Cluj-Napoca are loc anual Festivalul Internațional de Film Transilvania. Acesta este unul dintre cele mai importante festivaluri din Estul Europei. Datorită acestui eveniment, orașul are cei mai mulți spectatori de film din țară, fiind un punct de atracție pentru producătorii de filme.

În cazul în care ești pasionat de arhitectură, trebuie să mergi în Piața Muzeului. Acesta este cel mai vechi loc al orașului unde poți vedea clădiri și arhitectură gotică și barocă. Aici există situri arheologice romane care oferă o bucățică de istorie. De asemenea, poți admira Biserica Franciscană, situată în Piața Mică, pe strada Muzeului. Un alt loc minuntat este Grădina Botanică, fondată în anul 1872. Astăzi este considerată muzeul național și este considerată una dintre cele mai mari și mai complexe grădini din sud-estul Europei.

În acest minunat oraș, găsești celebra stradă în oglindă (Iuliu Maniu), chiar lângă Piața Unirii cu a sa Biserică Catolică Sf. Mihail și grupul statuar Matei Corvin, un adevărat simbol pentru orașul din inima Transilvaniei. Nu ne îndepărtăm prea departe, rămânem în zonă și admirăm Palatul Banffy și, de altfel, toate clădirile de pe laturile pieței.

Clujul – unul dintre orașele artistice ale viitorului

Acest lucru în mare parte datorită scenelor sale neconvenționale. Fabrica de Pensule este poate cel mai celebru caz în acest sens: o fostă fabrică care a devenit un adevărat centru cultural independent. Casa Tranzit, care este un alt spațiu destinat evenimentelor și artei contemporane, a fost inițial o sinagogă.

Dar este și cel mai renumit, mulțumită Restaurantului Pastel. Restaurantul deschis la Cluj-Napoca anul trecut de antreprenorul tech Alex Rus alături de logodnica sa, Bianca Asimionesei, şi de celebrul Chef Bogdan Dănilă s-a impus rapid în peisajul gastronomic naţional şi începe să fie apreciat şi recunoscut la nivel internaţional.

Noul documentar HBO va avea 12 episoade a câte 45 minute. Unul dintre aceste episoade este dedicat integral restaurantului Pastel şi muncii depuse de echipa de acolo. Meniul restaurantului are la bază experienţa şi călătoriile culinare pe întreg mapamondul ale bucătarului Bogdan Dănilă.

Contact Info


Calea Turzii 62, Cluj-Napoca 400193

+40 730 100 027

rezervari@restaurantpastel.ro

Opening Hours

Tuesday- Sunday 13.00 PM – 15.00 PM / 17.30 PM – 22.00 PM
Monday – closed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.