Totul despre ambalajele de protecție care ne fac viața mai ușoară!

Pe lângă rolul protector, ambalajele de protecție reprezintă și o puternică strategie de marketing. Ele pot fi de asemenea un criteriu de stabilire a prețurilor, un criteriu în definirea caracterului unor noi produse. Chiar și un instrument pentru a crea o identitate de brand, dar bineînțeles și impact la raft.

În timpul depozitării, manipulării sau a transportului, ambalajele de protecție reprezintă o necesitate. Nu există un tip universal de ambalaj care să poată fi utilizat pentru toate produsele, însă la bboffice.ro găsești tot ceea ce ai nevoie. Folosirea ambalajului de protecție corect și potrivit este crucial. Poate face diferența dintre un transport sigur care păstrează produsul intact și unul în care produsul este distrus.

De la banalul celuloid și continuând cu revoluționara bachelită, având la bază un consum tot mai ridicat de produse, ambalajele au evoluat odata cu tehnologia, cu descoperirea de noi materiale și alternative de realizare, pentru a oferi condiții personalizate în funcție de specificitatea produselor.

Totul despre ambalajele de protecție care ne fac viața mai ușoară!

Cumpărăturile online sunt din ce în ce mai des întâlnite. Majoritatea am primit sau trimis colete cu produse. Am fost astfel nevoiți să le ambalăm pentru a fi protejate pe timpul transportului sau chiar și în timpul depozitării. Astfel destinatarul va primi produsul în stare perfectă. Pentru aceasta folosim ambalajele pentru protecție. Vă detaliez câteva dintre cele mai folosite ambalaje pentru protejarea produselor.

Folia cu bule este realizată din polietilenă cu densitate redusă. Poate fi considerată soluția ideală pentru ambalarea și protecția oricărui produs. Este un material de ambalare modern, curat, ușor de utilizat și flexibil. Folia cu bule este potrivită pentru multe aplicații de ambalare, de la protecția suprafeței și intercalare până la crearea de perne de protecție și umplerea spațiului gol. 

Folia cu bule de aer este produsă cu două sau trei straturi de polietilenă.  Bulele cu aer sunt sigilate, reducând pierderea de aer, astfel încât durabilitatea și rezistența acestora este ridicată. Folia cu bule se poate lamina cu un strat de LDPE, HDPE formând astfel al treilea strat. Foliile cu bule sunt disponibile   în variantele (antistatice)  ESD sau non-ESD. Folia cu bule antistatică ESD este utilizată pentru ambalarea dispozitivelor electronice care sunt sensibile la electricitatea statică.

Cutiile de carton sunt pliabile, având o stabilitate și rezistență excelentă, sunt  potrivite pentru transportul și depozitarea bunurilor și  materialelor. Cutiile de carton asigură un grad de protecţie avansat produselor ambalate datorită supleţei şi elasticităţii ondulelor prin amortizarea şocurilor  și compresiunilor survenite pe timpul transportului pe care le absoarbe şi le neutralizează total în comparaţie cu alte tipuri de ambaleje care nu amortizează şocurile.

Folia stretch asigură protecție împotriva scurgerilor, deteriorărilor mecanice și condițiilor meteorologice în timpul transportului. Fixarea produselor se realizează prin înfășurare de folie cu forța de tensiune necesară fără efecte termice. Contracția filmului și rezistența la fixare se realizează prin memoria de formă a foliei. Avantajele folosirii foliei sunt  variabilitate, ușurință în utilizare, costuri reduse, performanță ridicată a ambalajului, ecologic și complet reciclabil, fabricată din polietilenă de densitate mică (LLDPE) cu adeziv. La anumite mărfuri înlocuiește cu succes fixarea mărfurilor cu benzi de legat sau saci de paletizare.

Protecție pentru produse!

Pungile PA/PE sau  de vidat, sunt folosite la ambalarea în vacuum pentru produse alimentare perisabile care necesită o durată de viață îndelungată, pungi de vidat multistrat (5-11 straturi) cu barieră controlată, destinate ambalării produselor de maşinile de vidat cu camera, cu atmosferă modificată sau ambalare sub vid. Se produc în general transparente, în diverse grosimi în funcție de aplicație. Alege pungi de vidat potrivite produselor tale.

Ambalajele au un rol foarte important în viața unui produs. Nu vorbim doar despre ambalajul în sine, care trebuie să protejeze produsul de factori externi cum ar fi aer, lumina, microorganisme, să îi protejeze nutrienții. Să fie și prietenos cu mediul, să fie ușor de utilizat. Vorbim despre procesul de ambalare a produsului respectiv, partea nevazută din spatele ambalajului. Pentru o mamă sau un consumator este important să știe că produsul este sigur, că a fost sterilizat și ambalat în condiții de siguranță.

Ambalajele au fost create în special pentru a oferi aceste beneficii consumatorilor. Pe lângă siguranța alimentară și păstrarea nutrienților, care reprezintă o prioritate pentru toată lumea, au fost create ambalaje care să fie ușor de folosit, ușor de manevrat și de deschis. Să nu uităm cât de important este să se resigileze și să păstreze proprietățile nutriționale după deschidere.

Pentru informații și întrebări, aveți la dispoziție o adresă de email office@bboffice.ro și un număr de telefon 0358 401 056. Utilizând tehnologii avansate și moderne, Best Business Office SRL deține cele mai mari utilaje de converting pentru folii de polietilenă expandată și folii cu bule de aer din România. Apelați la profesioniști!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.