Școala s-a terminat, să vină vacanța!

Și binemeritata vacanța a sosit! Copiii au obosit, au așteptat vacanța să se odihnească, să se relaxeze. Este o relaxare și pentru părinți. Pentru mine, cu siguranță este. S-a terminat clasa 1 și clasa 5. Mi-au cerut ajutorul ambele fete și sincer am obosit. Chiar așteptam o pauză!

În vacanța aceasta vreau să se joace cât mai mult fetele, să se plimbe, să alerge prin parcuri. Să meargă cu bicicleta, cu rolele. Să se bucure! Pentru că le așteaptă un an și mai greu. Un an la sfârșitul căruia urmează 2 evaluări importante pentru fiecare. Pentru pitică, va fi primul examen important din viața ei! Însă și evaluarea de clasa 6 va fi destul de dificilă, având în vedere că, pe lângă matematică și română, va avea și fizică, engleză, biologie și franceză. Cam multe, nu?

Să vină mult așteptata vacanță, cu distracțiile și bucuriile verii!

Aceasta este cea mai lungă vacanță. Cea mai așteptată de toți copiii! Vara este cel mai minunat anotimp care ne întâmpină cu miresme. Ne îmbată cu mirosul ei îmbietor,cu parfumul său minunat. Adorăm vara pentru florile frumos colorate, pentru ploile calde. Pentru soarele care ne mângâie obrajii, iarba proaspătă și copacii umbroși. Vara este o sărbătoare!

Însă așa cum vă spuneam, urmează un an greu. De aceea, Libris m-a ajutat și de data aceasta cu două culegeri care le va ajuta pe fete să se pregătească pentru examenele importante ce le așteaptă. Scopul Evaluării Naționale care se realizează la clasa a VI-a, pentru aria curriculară Limba și comunicare, este evaluarea competenței de lectură pe care o au elevii la acest nivel, adica evaluarea felului cum înțeleg, utilizează și reflectează asupra textelor scrise. 

Evaluarea națională la finalul clasei a II-a este un auxiliar didactic, un instrument util cadrului didactic, dar mai ales elevului. Testele vizează evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise, evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite țși evaluarea competențelor de matematică.

Voi cum îi ajutați pe copii pentru evaluările care urmează? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.