Învață cu plăcere limba franceză, limba lui Voltaire!

Limba franceză este una dintre cele mai răspândite din lume. Aceasta este vorbită de aproximativ 150 de milioane de vorbitori nativi. Și încă alte 200 de milioane de persoane care o folosesc ca limbă secundară. De asemenea, peste 200 de milioane de oameni o învaţă ca şi limbă străină, fiind predată în şcolile multor ţări din lume.

Voltaire, Victor Hugo, Balzac, Napoleon, Coco Chanel, Brigitte Bardot, Gérard Depardieu reprezintă doar câteva nume notorii care au dus faima Franței peste tot în lume. Poeții și scriitorii francezi sunt renumiți și iubiți atât pe continentul european, cât și peste hotarele sale. Marele războaie câștigate de poporul francez  au poziționat Franța drept una din principalele puteri ale lumii. Mai mult, franceza a fost și este îndrăgită pentru melodicitatea sa. Fiind considerată cea mai romantică și frumoasă limbă din lume. 

Pasiunea pentru limba franceză încă din primul an de studiu!

Fata mea a devenit pasionată de limba franceză încă de la prima oră în care a auzit-o pe doamna profesoară vorbind. Îi place extrem de mult la limba franceză pronunţia, care i se pare extrem de interesantă. De asemenea, a atras-o și faptul că limba franceză este numită şi limba dragostei, datorită culturii franceze precum şi muzicalităţii ei.

Ca și părinte, prima mea grijă pentru copiii mei este să îi ajut, să îi susțin și să îi conving să învețe cât de bine pot una sau două limbi străine! În prumul rând, cunoaşterea limbii franceze poate ajuta la obţinerea unei burse de studiu într-una din universităţile din Franţa, care sunt printre cele mai bune din Uniunea Europeană şi din lume. De asemenea, multe alte universităţi de top au ca cerinţa de admitere cunoaşterea a cel puţin două limbi străine.

Astfel am descoperit la Libris.ro Grammaire du francais, de la editura Booklet. Lucrarea este destinată vorbitorilor de limba franceză de nivel intermediar. Aceștia doresc să aprofundeze și să valorifice practic noțiunile de gramatică, în situații de comunicare relevante. Este utilă atât elevilor, în completarea orelor de curs, cât și adulților de nivel intermediar care studiază pe cont propriu.

Românii au deja un mare avantaj în învăţarea limbii franceze, având în vedere rădăcinile latine comune, dar şi o multitudine de cuvinte împrumutate din limba franceză. Din anul 1993, România face parte din La Francophonie. O organizaţie internaţională a ţărilor afilitate cu limba sau cultura franceză. În România limba franceză este înţeleasă de aproximativ 25% din populaţie graţie strânselor legături culturale cu Franţa din secolele trecute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.