Există copii cărora le place matematica!

Da, există copii cărora le place matematica. Dar sunt și care o urăsc, li se pare atât de grea, atât de neînțeleasă, încât și-ar dori să nu existe această materie. Printre cei care o plac se numără și fetele mele. Ambele! Ba chiar ele și-ar dori să aibă doar matematică, limbi străine, desen, muzică….Adică ele nu sunt încântate deloc de română!

Nu orice prichindel se dă în vânt după operațiile matematice. Mai ales dacă unul dintre părinți sau ambii nu au excelat la această materie. Însă cunoştinţele minime de matematică sunt foarte utile în viaţa de adult. Întrebarea este, cum îi poți face pe copii să îndrăgească socotelile?

În primul rând, cred că fiecare părinte ar trebui să se abţină de la a rosti în faţa copiilor fraze de genul «Niciodată nu mi-a plăcut matematica» sau «Nu sunt bun la matematică». Copiii absorb atitudinile noastre, ale părinților, în tot felul de moduri, aşa că ar trebui să ne străduim să le împărtăşim atitudini cât mai pozitive.

Există copii cărora le place matematica!

Eu le ajut pe fete, cumpărându-le tot felul de materiale, de culegeri, cu care să aprofundeze și mai bine materia care le place. Așa este și Matex 1. 32 de teste pentru exersarea competentelor matematice – Clasa 1. I s-a părut interesantă piticei, pentru că are exerciții diferite, variate.

Părinţii ar trebui să încerce să creeze ceea ce se numeşte „o familie în care matematica este îndrăgită“. Această metodă funcţionează mai ales în cazul copiilor mici. Este important să devii conştient de modul în care poţi integra matematica în conversaţiile şi activităţile de zi cu zi din sânul familiei şi astfel îi poți conferi un loc special în viaţa voastră.

Și pentru că anul următor va da primul examen important din viața de școlăriță, evaluarea de clasa a II-a, sunt convinsă că această culegere îi va fi foarte utilă. Matematica si explorarea mediului. Teste pentru Evaluarea Nationala – Clasa 2. Este un material valoros de practică pentru elevul aflat în pragul testării naționale, fiindu-i de un real ajutor prin testele care respectă structura, aspectul, numărul de itemi și modul de parcurgere a celor de la Evaluarea Națională.

În librăria online Libris.ro găsești absolut toate materialele necesare astfel încât să îți faci copilul să iubească matematica! Copilul tău iubește această materie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.