Spiridușii luminii – lectură pentru clasa I

La clasa I este destul de ușor de dat o listă de lectură. Spun acest lucru pentru că sunt atât de multe cărți pe care copilașii, care tocmai ce au terminat de învățat alfabetul, să le poată lectura. Și chiar mi se pare important! Cu cât vor citi mai mult, cu atât vor reuși să lectureze cursiv o carte, să reușească să o înțeleagă. Pentru că, de cele mai multe ori, când ajung la sfârșitul cărții, au și uitat depre ce au citit.

Spiridușii luminii – lectură pentru clasa I

Una dintre cărțile pe care eu le recomand pentru a fi citite în clasa I este Spiridușii luminii, scrisă de Andreea Iatagan. Este o carte ce conține 32 de pagini, cu multe imagini frumos colorate, care îi va încânta pe cei mici. Cartea se citește foarte ușor, având scrisul destul de mare.

Este povestea unui pui de libelulă, care tocmai ce termină școala. Este tare îngândurată și panicată pentru că nu știe care este talentul ei. La festivitatea de terminare a școlii, va trebui să anunțe ce va face ea. Iar ea încă nu a realizat ce poate să facă după ce termină clasa. Dar prietena ei o ajută să își dea seama. Va fi explorator. Astfel că va porni să exploreze lumea, dincolo de bucățica de pământ unde stau acum.

”Era linişte în clasa de pe frunza de nufăr. În băncile din coji de alune stăteau micii cărăbuşi, gărgăriţe, albine, bondari şi fluturi. Nimeni nu mişca o antenuţă. În afară de Carla, un pui de libelulă care zbura zănatic printre bănci, mai-mai să le dărâme…”

Este o poveste care le spune copiilor că nu trebuie să judece pe nimeni după simpla înfățișare, pentru că pot avea parte de cea mai frumoasă surpriză: să se împrietenească cu niște spiriduși caraghioși care răspândesc lumină.

Andreea Iatagan este mama Sofiei, jurnalist și inventator de povești. Ea scrie pe site-ul ei, educatiecudragoste.ro, despre temeri, greutăți, dar mai ales despre minunile vieții de părinte. Cartea o găsiți pe libris.ro și dacă vă grăbiți, o găsiți și la reducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.