Să dezlegăm tainele comunicării – auxiliare pentru clasa a II-a!

Clasa a II-a va începe în curând cu provocări nouă. Deja copiii au crescut, acum știu să scrie și să citească bine. Urmează și prima evaluare națională din viața lor. De aceea au nevoie în acest an de auxiliare care să îi pregătească și mai bine pentru această evaluare. Cine se joacă învață mai bine! Da, multe cadre didactice sunt de părere că prin joc , elevii de clasa a II-a înțeleg mai ușor materia școlară.

Oare învățarea în avans poate fi o soluție pentru pregătirea copiilor pentru școală? Să știți că uneori da. Acest lucru depinde și de ce anume dorește copilul să învețe. Dar depinde și de abilitatea părinților de a îi învăța pe copii anumite lucruri.

Să dezlegăm tainele comunicării – auxiliare pentru clasa a II-a!

Pentru clasa a II-a am continuat cu aceleași auxiliare cu care a lucrat la școală în clasa I. Astfel mi s-a părut interesantă seria Să dezlegăm tainele comunicării Sem 1, precum și Să dezlegăm tainele comunicării Sem 2. Seria este realizată conform noii programe și pune accent pe comunicare și vine de la editura Carminis.

Înțelegerea textelor literare și aprofundarea noțiunilor învățate se realizează prin modalități atractive și antrenante: dramatizări, dialoguri, jocuri de rol ilustrative, precum și jocuri diverse. De asemenea „Clubul de lectură“ propune texte frumoase. Special alese pentru ca elevii să descopere plăcerea și utilitatea lecturii.

Varietatea exercițiilor și a rubricilor propuse, pe teme familiare copiilor, îi ajută pe elevi în dobândirea competențelor de comunicare, de receptare corectă a mesajului oral sau scris. Prin folosirea precisă a cuvintelor și exprimarea adecvată în situații concrete de comunicare, precum și în redactarea unor scurte compuneri pe diverse teme.

Clasa a II-a este o etapă importantă în viața școlarilor! În clasa a II-a, aceștia vor trăi experienţa primului examen şcolar, evaluarea naţională, de care vor avea parte și elevii claselor a IV-a și a VI-a. Pe lângă învățarea realizată la şcoală, este recomandat ca elevii să rezolve periodic teste de verificare. Pentru a își verifica nivelul la care se află, dacă şi unde greşesc şi asupra căror aspecte este necesar să insiste.

Auxiliarele le-am luat de la librăria online Libris ro, locul de unde ne aprovizionăm cu materiale noi ori de câte ori avem nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.