Ce sunt ortogramele? Cum le scriem corect?

Ortogramele reprezintă un model de scriere corectă, conform regulilor gramaticale. Ele sunt destinate exercițiilor de fixare și consolidare a ortografiei pentru elevi. Bineînțeles că există foarte multe persoane care nu scriu corect ortograme, care de cele mai multe ori pun acest lucru pe seama grabei.

De ce vă spun de ortograme? Pentru că la anul picea începe clasa a II-a. Când o fi trecut timpul…încă mă ăntreb și eu. Dar…pentru a învăța corect să scrie și să vorbească limba română, este nevoie și de studiu. Și de data aceasta Libris.ro m-a ajutat cu o serie de auxiliare, care cu siguranță îi vor fi sprijin în noul an.

Ce sunt ortogramele?

Caruselul ortogramelor este un auxiliar care se adresează elevilor de clasa a II-a, dar și învățătorilor îndrumători. Este foarte util în procesul de învățare a limbii române și un ajutor pentru consolidarea lucurilor învățate la școală. Acesta poate fi utilizat atât la clasă, pentru sistematizarea noțiunilor dobândite în cadrul orelor de limba română, cât și pentru realizarea individuală a temelor.

Este conceput sub forma unui caiet de lucru. Acesta cuprinde o serie de exerciții variate, ghicitori, rebusuri, realizate ingenios de către autoarele Mădălina Florea și Florentina Ioniță pentru a îi atrage pe micuții școlari. Exercițiile propuse vizează punctuația, ortografia și vocabularul. Fiecare capitol este însoțit de o fișă de evaluare, prin care va fi testată capacitatea micuților de a își însuși eficient noțiunile de curs.

Recomand de asemenea Cartea mea de gramatică, clasa 6, care este un auxiliar indispensabil pentru orele de limba și literatură română.

Aceasta:

• cuprinde tot ceea ce trebuie să știe și să exerseze elevul la acest nivel;

• propune un demers didactic coerent și eficient, în care elevul observă, învață, exersează și rezolvă un test rapid;

• cuprinde aplicații relevante și diversificate, care îi pun pe elevi în situații de comunicare cotidiene;

• oferă mici inserții teoretice, care reamintesc și fixează informațiile;

• aduce informații noi din Gramatica Academiei și DOOM2;

• explică elevilor cele mai frecente dificultăți gramaticale;

• cuprinde lecții de recapitulare și teste sumative.

Caietul elevului, clasa 6 este inovator din punct de vedere didactic și atractiv prin textele-suport propuse. Acesta poate fi utilizat zilnic la clasă, pentru elevii cu ritm susținut de lucru, dar și acasă, pentru realizarea temelor.

https://www.traditionrolex.com/6

Libris.ro – librăria online cu suflet autentic de librar și dragoste eternă pentru cărți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.