Vântul bate la ușă – o carte plină de mister și fantezie!

Vântul bate la ușă este continuarea romanului O buclă în timp, o carte superbă, plină de mister și fantezie. Madeleine L’Engle ne prezintă alte aventuri ale fraților Meg și Charles. Nouă ne-a plăcut să fim din nou în compania lui Meg Murry și fratelui ei Charles Wallace.

Vântul bate la ușă – o carte plină de mister și fantezie!

Când Charles îi spune lui Meg că a văzut dragoni în grădină, aceasta devine îngrijorată. Pentru că știe că el a fost întotdeauna diferit, extrem de inteligent, dar hipersensibil. Dragonii reprezintă un semn, un ajutor….așa va ști Meg că Charles se luptă cu o boală periculoasă, enigmatică.

— Un dragon ar face vraiște grădina asta, spuse Charles Wallace, conducând‑o pe Meg printre șirurile de legume. Cred că și‑a dat și el seama, pentru că dintr‑odată parcă s‑a făcut nevăzut.

— Cum adică, dintr‑odată parcă s‑a făcut nevăzut? Ori l‑ai văzut, ori nu.

— L‑am văzut și, dup‑aia, când m‑am dus să mă uit mai de aproape, nu l‑am mai văzut, așa că l‑am urmărit, dar nu chiar pe el, că era mult mai rapid decât mine, am luat‑o doar pe urmele lui. S‑a dus către stâncile mari de pe pășunea din nord.

Meg privi încruntată grădina. Niciodată nu‑l auzise pe Charles Wallace spunând ceva atât de neverosimil.

Mama crede că‑i ceva în neregulă cu mine.

— Dar ce? întrebă ea aproape răstit.

Charles Wallace răspunse încet:

— Nu știu. Dar e destul de grav, pentru că îngrijorarea ei trimite semnale foarte clare. Știu și eu că ceva nu‑i în regulă. Obosesc doar plimbându‑mă prin livadă și n‑ar trebui să fie așa. Nu mi s‑a mai întâmplat niciodată.

Și de data aceasta Calvin este alături de Meg, înfruntând un rău cosmic care amenință întreaga lume, nu doar pe Charles. Vor călători în spațiul galactic, prcum și în universul microscopic al mitocondriilor. Aici totul funcționează total diferit decât în lumea obișnuită. Atât cuvintele, cât și văzul sau orientarea în spațiu. Ei știu că au nevoie de o putere foarte mare, ca a vântului. Pentru că au de luptat cu neantul cel întunecat și friguros.

Dacă vi se pare interesantă, încă o puteți găsi în librăria online Libris.ro, la un preț foarte bun! Grăbește=te și fă-i o bucurie micuțului tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.