Pălăria – un accesoriu pe care îl poți purta oriunde!

V-ați gândit vreodată ce rol are pălăria în lumea modei? O lume care devine din ce în ce mai complexă, mult mai complexă decât ne putem imagina vreodată. De multe ori observăm în jurul nostru diverse abordări pe care uneori nu le înțelegem. Sau care nu ne plac. În ultima perioadă am observat destul de multe pălării în jurul meu. Și mi-am dorit să îmi creez un stil vestimentar, care să mi se potrivească și în care să includ și eu pălăriile!

Pălăriile sunt în opinia anumitor doamne accesorii destul de pretențioase. De aceea unele evită să le poarte. Găsești pălării într-o diversitate impresionantă de forme și culori. Ele fac parte din lumea modei de secole, fiind extrem de îndrăgite de către marile doamne ale vremurilor apuse. Chiar dacă moda a suferit unele modificări impresionante de-a lungul timpului, pălăriile au rămas accesoriile care au reușit să străbată toate barierele timpului. Ele au devenit relevante chiar și pentru moda zilelor noastre. Dar unde găsim cele mai frumoase pălării de damă?

Cum să alegem pălăria potrivită? Diferite tipuri de pălării sunt purtate diferit. Este important să alegem o pălărie în funcție de forma feței, dar și de culoarea pielii. De fiecare dată când purtăm o pălărie, trebuie să ne amintim să o purtăm corespunzator. Adică acesta să stea perfect pe cap. Uneori este convenabil să lăsăm părul să atârne în josul pălăriei. Însă pentru pălăriile de iarnă este cel mai bine să strângem părul sub pălărie.

Pălăria – un accesoriu pe care îl poți purta oriunde!

Culoarea pălăriei poate fi combinată cu alte accesorii. Întotdeauna trebuie să arate și să spună că doamna care o poartă este serioasă în ceea ce privește garderoba.

Starea ta de spirit însă dă tonul pălăriei. French Blue, Raspberry Sorbet, Marigold sunt doar câteva dintre culorile vibrante cu care ne întâmpină Pălăria Dădârlat. Cu toții ar trebui să facem măcar o dată o alegere îndrăzneață în materie de culoare. Așadar să alegem ce ni se potrivește!

Raspberry Sorbet –  fuxia este o culoare de roz aprins, șerbet, care ne va aminti cu siguranță de copilărie.

Marigold sau cărămiziu este o culoare caldă, o nuanță portocaliu-aurie care face parte din familia galbenului.

Illuminating – Galbenul, o culoare caldă care ne umple de bucurie mai ales vara deoarece ne trimite cu gândul la soare. Această culoare transmite armonie de aceea este una dintre culorile anului 2021.

French blue – un albastru senin ca cerul!

Green wood – verdele subliniază natura, renașterea, starea de prospețime și nou.

Pălăria este accentul principal din ținuta unei doamne. De exemplu, haine negre și o pălărie roșie aprinsă. Arată foarte chic, extrem de elegant și ieșit din comun. Pălăriile strălucitoare trebuie purtate numai cu nuanțe dezactivate. Nu ar trebui să includem o mulțime de accente colorate în imaginea noastră, pentru a nu fi considerate papagali.

Există anumite tipuri de pălării care necesită un mod special de purtare. Când avem o beretă, ar fi mai bine să o purtăm pe o parte. Fedora însă ar trebui să fie purtată peste sprâncene. Să încercăm să optăm pentru pălării în stilul care ni se potrivește cel mai bine. Este important să ne folosim imaginația, să urmărim starea de spirit și să ne creăm stilul nostru unic.

Pălăria Dădârlat – o pălărie cu poveste din anul 1896!

Pălăria Dădârlat a făcut promisiunea de a livra mai mult de o simplă pălărie, ci și o poveste. O poveste scrisă în timp cu multă dăruire și răbdare, transmisă din generație în generație de mai bine de 124 de ani. Încă de când s-a înființat, a avut ca misiune să ofere clienților calitate, autenticitate și o curiozitate care să îi îndrume spre admirație.

A trecut mai bine de un secol din momentul în care, în anul 1896, Ion Dădârlat a pus bazele primei fabrici românești de pălării, în Săliștea Sibiului. Atunci erau vremuri grele pentru artiștii meșteșugari români. Aceștia luptau nu numai cu concurența colegilor lor sași sau maghiari, ci și cu lipsa de libertăți pe care o sufereau românii aflați atunci sub stăpânirea rigidă a Imperiului Austro-Ungar.

Pălăriile pot fi realizate din lână sau din păr de iepure. Dacă îți arunci o privire rapidă, pălăria arată identic indiferent că este din lână, sau că este din păr de iepure. Dar dacă vă întrebați de ce costă o pălărie din păr de iepure dublu față de una din lână, atunci ar trebui să știți că adevărata diferență poate fi simțită odată ce se ține în mână sau după mai multe luni de purtare.

Pălariile din păr de iepure sunt superioare în ceea ce privește greutatea (sunt mult mai ușoare), finețea la atingere și capacitatea de a-și păstra forma în timp. Și recondiționarea acestora se face mai ușor. În trecut, pălăriile au fost un indicator al statutului social, astfel încât nu oricine își permitea să poarte o pălărie realizată din păr de iepure.

Pălăriile Dădârlat continuă tradiția începută în anul 1896 și reprezintă un accesoriu dezvoltat în timp, cu multă dăruire, care transmit o poveste și care au la bază un secol de experiență, implicare și pasiune.

2 comentarii


  1. Nu an purtat niciodată pălării asa elegante dar sincer citind aceste recomandări chiar ma tentează. Foarte frumoase aceste pălării!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.