De ce sunt importante stațiile de încărcare pentru mașinile electrice?

Să conduci mașinile electrice este un avantaj important, atât financiar, cât și practic. În primul rând am înțeles că se acordă o subvenție petru persoanele care vor să își cumpere o mașină 100% electrică, cu emisii poluante zero. Astfel vei contribui la creșterea calității aerului. Dar mai sunt și alte avantaje: aceste mașini sunt foarte silențioase. Ele se adaptează perfect la mediul urban. Pe măsură ce infrastructura stațiilor de încărcare a acestor tipuri de mașini se va dezvolta, proprietarii de mașini electrice vor avea libertatea de mișcare mult mai mare. Vor putea să călătorească în toată țara fără griji.

Stațiile de încărcare electrice sunt elemente de infrastructură care oferă energie electrică destinată încărcării autovehiculelor electrice. Mașinile electrice au posibilitatea de a fi încărcate atât la prize electrice, cât și la prize speciale, adica la stații de încărcare electrică. Acest fapt are un efect direct asupra timpului necesar de încărcare.

Adevărul este că mașinile electrice vor deveni mașinile viitorului. Asta pentru că oferă numeroase avantaje:

  • Sunt prietenoase cu mediul înconjurător
  • Sunt mai eficiente decât vehiculele convenționale
  • Au o autonomie adecvată pentru deplasările zilnice obișnuite
  • Aduc beneficii sistemului electric
  • Gama de modele crește constant
  • Ele devin din ce în ce mai accesibile pe măsură ce prețul lor scade
  • Sunt distractive și interesante. 

De ce sunt importante stațiile de încărcare pentru mașinile electrice?

Recomand cu încredere stațiile de încărcare electrice eOrion. Raportul calitate/preț este excelent pentru aceste stații de încărcare. Ele vin cu certificate de calitate și de garanție atașate. Livrările ferme venite în ambalaje securizate, consultanța, calitatea, toate acestea definesc marca înregistrată eOrion.

Stația de încărcare electrică I-CON Wallbox, Autostart, 4,6kW, conector T2 antivandal cu obturator, Gewiss GWJ3001A este soluția optimă pentru încărcarea mașinilor electrice. Aceasta se alimentează la 220-230V și are o putere maximă de încărcare de 4.6 kW. Stația are dimensiuni reduse și un design elegant și compact. Este perfectă pentru uz casnic, dar și pentru uzul privat.

Această stație asigură o încărcare rapidă, sigură și fiabilă a oricărui vehiculul electric, în conformitate cu standardele internaționale. Are un grad de protecție IP55, ceea ce oferă o rezistență sporită la factorii de mediu. Stația poate fi folosită atât în interiorul unui garaj, cât și la exterior. Gradul de rezistență la impact IK10 garantează rezistență și durabilitate. Statia auto Gewiss GWJ3001A este echipată cu un selector manual, care permite reglarea puterii de încărcare: 100% – 60% – 30%. Prizele iluminate pot fi utilizate cu o singură mână, îmbunătățind experiența utilizatorului. Toate produsele sunt echipate cu un dispozitiv DC Leak 6mA, protejând astfel împotriva scurgerilor de curent continuu.

O încărcare durează în medie două ore, aproximativ două ore și jumătate. Bineînțeles că intervine și o problemă. Marea problemă este atunci când ne dorim să parcurgem distanțe mai mari. Pentru că pe autostrăzi, de exemplu, astfel de stații sunt foarte puține, existând riscul ca mașinile să rămână fără baterie.

Costul întreținerii unei mașini electrice este mare?

Întreținerea unei mașini electrice costă mai puțin decât pentru o mașină normală, cu motor cu combustie internă. Motoarele electrice au mult mai puține părți în mișcare supuse la uzură, cum ar fi ambreiajul. Acestea nu au fluide consumabile, spre deosebire de vehiculele care nu sunt electrice. Drept urmare, acestea sunt mai ieftine, dar și mai ușor de întreținut. Uzura plăcuțelor de frână este de asemenea redusă, datorită utilizării sistemelor de recuperare a energiei în timpul frânării. Durata de viață a unei baterii este comparabilă cu cea a mașinii și, prin urmare, nu este supusă întreținerii. Întreținerea mașinilor electrice poate fi efectuată de mecanici autorizați de producătorul auto.

Mașinile electrice au deja o performanță de mediu mult mai bună decât toate alternativele de pe piață atât în ​​ceea ce privește emisiile de CO2, cât și cele poluante. Aceasta deoarece reprezintă singura tehnologie care permite eliminarea totală a oxidului de azot (NOx) local și a particulelor fine (PM) în timpul conducerii.

Amprenta de carbon a unei mașini electrice este mult mai mică decât cea a unei mașini care utilizează un motor termic. Mașinile electrice nu utilizează combustibili pentru a fi puse în mișcare, iar metodele de obținere ale energiei electrice sunt de cele mai multe ori ecologice – hidroenergie, centrale eoliene, panouri fotovoltaice.

Poluarea prin denaturarea calității aerului și cea reprezentată de obținerea combustibililor fosili este foarte mult redusă prin intermediul mașinilor electrice. Puterea nu este obținută prin combustie așadar nu există un sistem de evacuare al gazelor. Toate aceste elemente contribuie esențial la diminuarea efectelor poluante.

Siguranța în mașinile electrice nu este o problemă!

Marea majoritate a automobilelor electrice sunt echipate cu sisteme avansate de siguranță, atât activă, cât și pasivă. Aceste vehicule sunt supuse testelor euroNCAP, obținând calificative similare cu celelalte vehicule de aceeași clasă. Dinamica rutieră este previzibilă, centrul de greutate al mașinii fiind mai jos datorită amplasării acumulatorului. Datorită acestui fapt, mașina electrică este mai stabilă și oferă o senzație de siguranță la volan.

Durata de încărcare a unui acumulator de la 0% la 80% poate fi efectuată în cazul multor modele în regim fast-charge. Exact ca ța telefoanele mobile performante. Astfel, în aproximativ 30-80 de minute, se poate obține o cantitate de curent suficientă pentru parcurgerea unui număr destul de mare de kilometri. Însă, dacă modelul nu are în echipare încărcarea rapidă, timpul necesar alimentării la o priză obișnuită poate depăși cu ușurință 8-12 ore.

Vehiculele electrice îmbunătățesc calitatea aerului. Acest lucru face posibilă, în special în orașele mari, reducerea impactului direct asupra sănătății populației, ceea ce duce la scăderea costurilor medicale și de asistență medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.