O buclă în timp în Topul celor mai bune cărți pentru copii!

Deși nu pare, O buclă în timp scrisă de Madeleine L’Engle este o carte pentru copii. Care a primit locul 4 în Topul celor mai bune cărți pentru copii scrise vreodată realizat de revista Time în anul 2015. A fost inclusă de Entertainment Weekly între cele 50 de cărți pe care orice copil trebuie să le citească.

Meg Murry și fratele ei Charles Wallace primesc vizita doamnei Ce într-o noapte în care furtuna decisese să le zguduie casa din temelii. Aceasta le povestește despre tesarect, despre care le vorbea și tatăl lor dispărut. Ce este acest tesarect? Cei doi află că reprezintă a cincea dimensiune. Exact ceea ce cerceta tatăl lor înainte ca acesta să dispară brusc.

Curioși, aceștia pleacă spre a o vizita în pădure. Pe drum se întâlnesc cu Calvin, cu care se împrietenesc, trecând prin multe peripeții. Copiii ajung să le cunoască și pe doamnele Care și Cine, prietenele doamnei Ce. Și așa începe fantastica aventură a celor trei. O aventură prin spațiu și timp, pe urmele tatălui dispărut.

O buclă în timp în Topul celor mai bune cărți pentru copii!

Cartea O buclă în timp este un roman științifico-fantastic, foarte bogat în citate. Găsim multe informații utile despre președinți ai Statelor Unite, despre războaiele pe care aceștia le-au purtat, precum și despre tratatele de pace semnate.

Temându-se să pună întrebarea care o frământa cu adevărat, Meg spuse:
    — Tată, dar Umbra Neagră… cum a pus stăpânire pe Camazotz?
    Domnul Murry încă îi masa apăsat fetei mâinile şi picioarele, iar dacă înţelesese că Meg nu se gândea neapărat la Camazotzul prizonier, cât la Pământ, propria lor planetă, învăluită şi ea în Umbra Neagră, nu lăsă să se vadă nimic.
    — Ei, Megatron, dacă-ţi imaginezi că creierul a venit şi a luat în stăpânire, pur şi simplu, toate minţile de pe Camazotz, că IC şi Umbra Neagră sunt unul şi acelaşi lucru, trebuie să-ţi spun că nu-i chiar atât de simplu, zise el.

Cartea mi s-a părut interesantă și așteptăm cu nerăbdare să îi citim și continuarea aventurilor în Vântul bate la ușă. Tocmai urmează să dau o comandă pe Libris.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.