Cum alegi cel mai bun pachet de web hosting?

Tuturor ne place să navigăm pe internet, să cumpărăm, să citim, să ascultăm, să urmărim sfaturile pe care ni le furnizează diferite persoane în care avem încredere. De fapt, este ceva normal ca siteurile să fie pe internet, să le putem vizita. Dar nu-i așa că te întrebi și tu cum oare au apărut aceste siteuri? Care sunt pașii pe care îi urmezi pentru a realiza un site?

Paginile web sunt de fapt pagini de cod, scrise în diferite limbaje de programare, cu un conținut, stocate pe servere. Aceste servere sunt niște calculatoare mari legate la internet, puse la dispoziție de firme care oferă o găzduire web. Cu alte cuvinte fiecare site web ocupă un spațiu pe un server aflat undeva într-o anumită firmă. Acest serviciu de web hosting stochează toate fișierele, bazele de date, precum și emailurile aferente unui site. Serviciul permite accesarea site-urilor în browser, oriunde în lume.

Dacă alegi furnizorul cel mai bun pentru un pachet de web hosting, atunci vei fi fericit. Nu vei avea bătăi de cap, nu îți vei consuma timp prețios pentru a înțelege anumite lucruri pe care oricum nu le poți înțelege. Astfel, este extrem de important să fii atent la foarte multe detalii atunci când pornești la drum cu un site web.

Suport – este cel mai important aspect pe care trebuie să îl ai în vedere când vorbim de web hosting!

În primul rând te va ajuta să începi acest poiect. Te îndrumă, te sprijină, uneori primești tutoriale pentru a înțelege mai bine cu ce se mănâncă acesta.

De asemenea oferă suport 24/7. Aceasta este cel mai important. Este atât de greu atunci când îți pică siteul sau apar anumite probleme pe care tu nu le înțelegi. Ai nevoie de ajutor, însă nu știi la cine să apelezi. Furnizorul de web hosting te ajută, te srijină și te învață ce trebuie să faci. Astfel, îți vei canaliza atenția pe ceea ce ai tu de făcut, lăsând lucruile acestea care te depășesc în mâinile experților.

Dacă nu oferă acest suport, atunci este posibil sa te confrunți cu probleme în a repara diferite nereguli sau probleme, în cazul în care le întâmpini. În situația în care nu ai parte de suport tehnic de nici un fel, va trebui să cauți în altă parte.

Nu în ultimul rând trebuie să alegem furnizorul și după recomandări. După reputația pe care o are pe piața din domeniu. Nu ar fi plăcut să alegi un furnizor care nu se pricepe sau căruia nu îi pasă de clienți, nu-i așa?

De ce să alegi namebox?

  • Pentru că oferă domeniu gratuit la activarea oricărui plan de găzduire web cu plata anuală.
  • Dispune de Imunify 360, cea mai inteligentă soluție de protecție real time împotriva atacurilor cu malware.
  • Salvează zilnic câte o copie a contului de găzduire în două locații diferite și le păstrează timp de 10 zile.
  • Toate pachetele activate beneficiază de SSL Let’s Encrypt gratuit cu posibilitate de reinstalare direct din cPanel.
  • Oferiă serviciul de migrare cont de găzduire fără downtime de la providerul actual.

Știai că….În anul1969 Thomas Merrill și Lawrence Roberts au creat prima rețea de calculatoare? Această rețea era formată din trei dispozitive: unul aflat la Universitatea din Utah, unul la Institutul de cercetare Standford și unul la Universitatea din California. Astăzi acestea sunt considerate primele hosting-uri din lume.

În lume, pe internet există peste 1 miliard de site-uri: foarte multe bloguri din diferite domenii, site-uri comerciale, site-uri de prezentare, etc, toate având scopul unei comunicări mai facile între oameni. Ce le leagă? Faptul că toate beneficiază de un serviciu de găzduire web.

Pentru a permita afacerii tale să obțină rezultatele dorite, trebuie să știi că există mai multe tipuri de găzduire web, de la găzduire shared, servere VPS, până la servere dedicate. Este important să alegi varianta potrivită. Iar acest lucru o vei face în funcție de complexitatea websiteului, dar și a numărului de vizite la care te aștepți.

Ce putem facem atunci când site-ul se încarcă încet?

Primul lucru pe care trebuie sa îl facem ar fi să vedem ce duce la creșterea timpului de încărcare. Următorul pas este să găsim o soluție pentru reducerea acelui timp de încărcare la minim posibil. De cele mai multe ori, încărcarea greoaie se datorează surselor externe, însă și din cauza query-urilor din baza de date.

În majoritatea cazurilor, aceste situații ar putea fi evitate cu încărcarea locală a resurselor și cu optimizarea bazei de date. Cu siguranță un programator cu experiență cunoaște aceste lucruri și poate ajuta la scăderea timpului de încărcare al site-ului.

Tot ce ai nevoie pentru o afacere de succes!

Chiar dacă ai un magazin online, ești blogger, sau un web designer cu o foarte mare experiență, performanța afacerii sau a proiectului tău depinde foarte mult de tehnologia serverului. Astfel namebox ne oferă o soluție extrem de rapidă de stocare și transfer de date = stocarea NVMe, adică Non Volatile Memory express.

Aceste servere oferă o viteză mare de scriere și de citire, dar și o performanță ridicată. Rețineți că instalarea, migrarea și testarea este gratuită timp de 15 zile. În acest timp ne putem face o idee clară despre performanța oferită.

Profesioniștii de la Namebox ne recomandă ca magazinele online să fie mereu găzduite în mediul virtual, adică pe servere VPS și nu în mediul shared. De ce? Pentru că acest mediu este mai sigur, mai rapid, mai stabil. El permite instalarea, optimizarea și activarea funcțiilor care în mediul shared nu sunt permise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.