Evaluarea națională, clasa a doua – prima testare serioasă!

Prima testare serioasă are loc la sfârșitul clasei a doua. Da, vorbim despre evaluarea națională. Știți cum sunt elevii? Emoționați, temători, se simt exact ca în povești. Așa cum eroii au de trecut probe dificile, așa și ei se înarmează cu emoție, dar și cu încredere de sine, pentru a arăta că sunt pregătiți pentru prima lor testare.

Această testare standardizată arată măsura în care elevii stăpânesc achizițiile de bază, dobândite în primele trei clase ale învățământului primar. Un obiectiv important al Evaluării Naționale la clasa a doua este acela de a cunoaște nivelul fiecărui elev. În funcție de rezultate, cadrele didactice vor concepe planuri de învățare care să corecteze eventualele lacune.

Prima testare serioasă din viața elevului!

Matematica si explorarea mediului – Clasa 2, scrisă de Daniela Berechet este realizată în conformitate cu Programa școlară. Structura fiecărei unități de conținut este următoarea: Inițiere/Înțelegere; Consolidare/Aplicare și Exersare; Recapitulare și sistematizare prin teste. De asemenea, au fost incluse în lucrare Teste inițiale, Teste finale, precum și Teste de evaluare.

Comunicare in limba romana – Clasa 2 conține opt unități de conținut, structurate astfel încât să permită un demers didactic personalizat în contextul specific al fiecărei clase și al fiecărui elev.

Știți ce ar trebui să facem noi părinții? Să îi liniștim pe copii, să îi sprijinim, să fim aproape de ei. Trebuie să înțeleagă această evaluare ca pe o experiență normală și folositoare pentru dezvoltarea lor educațională. Este o ocazie de a-și testa puterile – întocmai ca personajele lor preferate din povești sau desene animate.

Care este rolul acestor evaluari? Le consider utile eu? Ei bine eu spun că da, se obișnuiește elevul cu testul, concursul. De asemenea, învață să facă față stresului în fața unei astfel de provocări. Iar asta îi va ajuta mai târziu când vor avea examene mai grele, mai dificile.

Dacă vreți să ajutați copiii cu teste suplimentare, intrați în librăria online Libris.ro și profitați de promoțiile și ofertele pe care le găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.