Clubul matematicienilor – matematica pentru gimnaziu!

Matematica reprezintă temelia argumentării, a analizei, gândirii critice, interpretării și logicii. Nu considerați importantă această disciplină? Eu spun că este fundamentală în procesul de dezvoltare a competențelor necesare vieții de adult. Programa școlară delimitează clar, pentru fiecare clasă a învățământului gimnazial, un nivel de pregătire necesar pentru dezvoltarea gândirii critice.

Auxiliarele din seria Clubul Matematicienilor vin ca o extensie a manualului școlar. Ele sintetizează teoria într-un mod ușor de înțeles, cu exemple, oferind atât elevilor, cât și profesorilor un sprijin în învățare.

Matematica – un model perfect prin care elevii își pot exersa și implementa gândirea critică!

Publicate de editura Art, lucrările din seria Clubul Matematicienilor corespund integral noii programe școlare de matematică pentru gimnaziu. Asigură un mod mai ușor de asimilare a conținuturilor obligatorii. Auxiliarele propun elevilor mai multe aplicații decât majoritatea lucrărilor care sunt disponibilede la alte edituri. Astfel au exerciții foarte variate, grupate pe trei niveluri de dificultate, marcate grafic cu una, două sau trei steluțe. Pentru elevii care se orientează spre performanță, Clubul Matematicienilor oferă provocarea „problemelor de șapte stele”.

Matematica – Clasa 6. Sem.1 – Traseul albastru și Matematica – Clasa 6 Sem. 2 – Traseul albastru sunt realizate în conformitate cu noua programă școlară pentru disciplina Matematica. Aceste auxiliare pun la dispoziția elevilor:

  • subiecte pentru teză
  • subiecte pentru concursuri și olimpiade școlare
  • fișe de evaluare care pot fi detașate pentru a fi păstrate în portofoliul elevului
  • soluții cu explicații detaliate

De la librăria Libris.ro ne-a fost recomandată și Matematica – Clasa 6 – Teme recapitulative. Seria de lucrari MATE 2000+ TEME vine în sprijinul elevilor și al profesorilor prin oferirea unui material didactic extrem de util pentru recapitularea, sistematizarea și consolidarea materiei parcurse de-a lungul anului școlar. Reprezintă un excelent instrument de antrenament asociat auxiliarelor Paralelei 45.

Toți copiii care sunt dispuși să abordeze problemele de matematică ca pe o provocare, pot exersa, parcurgând gradual exercițiile și problemele cuprinse în aceste lucrări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.