5 Obiective ale team building-ului!

Per total, un team building poate transforma o echipă în sensul bun al cuvântului. Ajută membrii echipei să se cunoască mai bine, să aibă încredere atât în ei înșiși cât și în colegii lor și să fie mai productivi. Iar o echipă care lucrează eficient înseamnă o companie care își atinge obiectivele și devine mai profitabilă. Pentru a înțelege mai bine cât de valoros este team building-ul pentru o afacere, ai mai jos cele mai semnificative obiective atinse prin acest proces.

1. Încurajează lucrul în echipă și comunicarea

Nu poți crește o afacere fără echipă, dar nu ajută dacă echipa nu comunică eficient și nu știe să colaboreze. Chiar dacă nivelul de comunicare în echipă este acceptabil, poți să-l faci excelent prin intermediul team building-ului. De ce trebuie să te asiguri că oamenii din echipă comunică la cel mai înalt nivel? Conflictele sunt atenuate rapid și problemele sunt rezolvate în cel mai scurt timp atunci când există comunicare.


Team building-ul ajută nu doar la îmbunătățirea comunicării dintre membrii unei echipe, dar și între departamente. Locul de muncă devine astfel un loc plăcut și confortabil. Productivitatea va fi și ea încurajată, mai ales în cadrul proiectelor de echipă.

2. Inițiază și stabilește conexiuni între oameni

Să ajungi să cunoști pe toată lumea din echipă este unul din obiectivele team building-ului. Este cel mai bun prilej ca tu și angajații tăi să vă cunoașteți mai bine în afara orelor de muncă. Te-ai întrebat cum sunt colegii și angajații tăi în timpul liber? Se prea poate să descoperi o altă versiune a lor într-un mediu informal, mai relaxat.

Trebuie să știi că majorității angajaților le place să meargă la muncă pentru că se întâlnesc cu persoane pe care le agreează. Crearea de legături atât la birou cât și în afara lui face loc îmbunătățirii performanțelor între departamente.

3. Crește încrederea și consolidează relațiile dintre coechipieri

Încrederea este un alt factor important. Toate companiile de succes privesc încrederea ca pe piatra de temelie ce ține totul la un loc. În cazul angajaților, încrederea îi ajută să-i vadă pe cei de la management într-o altă lumină. Trăsături umane sunt adăugate titulaturilor pe care aceștia le dețin, ceea ce facilitează comunicarea.

Iar în cadrul echipelor, trebuie să te poți baza pe colegi, știind că fiecare își joacă rolul pentru atingerea obiectivelor comune. Team building-ul utilizează activități menite să sporească încrederea, arătând latura umană a celor cu care lucrezi în fiecare zi.

4. Îmbunătățește moralul și nivelul de motivație

În spiritul de echipă, activitățile de team building caută să îmbunătățească moralul participanților. Prin intermediul activităților aceștia nu doar că își cultivă simțul de echipă, dar fac asta și într-un mod amuzant.


Team building-ul ajută liderii să aibă mai multă grijă de angajații lor, prin crearea unui mediu de lucru plăcut. Iar angajații vor vedea mai ușor imaginea de ansamblu, realizând că iau parte la misiunea și viziunea companiei.

5. Favorizează creativitatea și inovația

Nu-ți ștrangula angajații. Nu îi forța să respire, trăiască și să-și mănânce muncă. În schimb, favorizează sentimentul de inovație și creativitate prin intermediul activităților de team building. Aceste activități ajută la crearea unui mediu de lucru care le include pe ambele, unde creativitatea sporește, printre angajați și lideri de echipă mulțumiți.

Într-un mediu benefic, vei vedea răsărind talente surprinzătoare la persoanele de la care te aștepți cel mai puțin. Iar cu ajutorul team building-ului, întreaga echipă se va simți reîmprospătată, din moment ce se iese din rigorile muncii de zi cu zi. Toată lumea va avea parte de un moment de respiro și oportunitatea de a căpăta noi perspective.

Tu când ai planificat evenimentul de team building pentru echipa ta anul acesta? Profită de cele mai bune oferte de team building din prima parte a anului și bucură-te de beneficiile care vor urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.