Cel mai important lucru e să tot încerci și să nu te dai bătut niciodată!

Da, chiar este adevărat, niciodată să nu te dai bătut! Oricât de greu ți-ar fi…Asta spune mereu fiica mea, care îndrăgește tare mult matematica. Îi place să lucreze, îi place această materie mult mai mult decât celelelalte. Pe lângă dansul sportiv, pentru care a făcut o pasiune de vreo 3 ani, exercițiile și problemele matematice îi plac. Dar să fie mai dificile, să trebuiască să le gândească. După ce își dă seama de metodă, este extrem de fericită.

De aceea, concursurile matematice sunt cele la care nu ar renunța niciodată. Pentru că îi place să își antreneze mintea, după cum spune ea. O ajută să se liniștească atunci când este supărată sau cînd are vreo teamă. Nu intră la niciun concurs fără emoții. Niciodată…După cum mărturisește ea, emoțiile sunt constructive. Te ajută să fii mult mai atent!

Concursul Gazeta matematică era unul care îi plăcea. Era mai dificil, era de logică, dar din cauza pandemiei nu s-a mai ținut. Ea însă a continuat să lucreze probleme mai grele, pentru a nu uita. Una dintre culegerile de pe care ea lucrează și care i se pare interesantă este Teme supliment Gazeta Matematica, un accesoriu pentru elevii cu performanțe peste medie și nu neapărat olimpici.

Oricât ar fi de greu, nu te da bătut niciodată!

Asta a învățat și picea de la sora ei. Deși este abia la început de concursuri, performanțe, exerciții, matematica începe să se contureze și pentru ea. Îi place, rezolvă repede exercițiile din manual, de aceea a cerut și ea o carte a surioarei. Și a primit. Pe mami o încântă că și ei îi place să lucreze, bineînțeles!

Culegere de exercitii si probleme. Concursul Gazeta Matematica Junior aduce provocări noi pentru aprofundarea cunoștințelor matematice. Poate fi folosită și la recapitularea generală pentru etapele concursului.

Pentru clasa 1, Dictari progresive este un auxiliar care cuprinde dictări progresive, ce urmăresc însușirea conștientă și corectă a limbii române. Numai așa elevii vor beneficia de un sistem de cunoștințe care îi va ajuta să transmită coerent și logic ideile. Este un material aju­tător care urmărește însușirea corectă a structurilor gramaticale încă de la „temelie”.

Copiii voștri ce pasiuni au? Au vreo materie preferată? Cum îi ajutați să își urmeze o pasiune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.