De ce team building in outdoor?

Cand vine vorba de evenimente de team building, acestea se pot organiza atat in aer liber, cat si la interior. Dar, de ce e bine sa alegem sesiunile de team building in outdoor? Desi sunt cativa factori greu de controlat in aer liber, avantajele unei astfel de alegeri sunt mult mai insemnate.

In primul rand, de ce team building? Chiar daca esti un antreprenor cu multe calitati, iti va fi greu sa atingi succesul dorit de unul singur. Vei avea nevoie de echipa sau angajatii tai pentru a-ti duce afacerea acolo unde doresti. Dar, pentru asta, nu este suficient doar sa ai o echipa. Trebuie ca membrii acesteia sa lucreze in sincron si sa colaboreze bine, pentru beneficiul companiei.

In cadrul orelor de program, este mai greu sa iti faci angajatii sa-si arate adevarata fata si, in acelasi timp, potential. De aceea ai nevoie de team building. Nu doar ca va scoate angajatii din carapace, dar ii va ajuta si sa colaboreze mai bine.

Angajatii tai sunt satui de stat la birou

Unul din cele mai bune motive pentru a alege team building in outdoor este legat de faptul ca toata lumea petrece deja foarte multe ore la birou. Multi dintre noi suntem destul de sedentari si se bucuram de prea putin timp in aer liber. De asemenea, succesul evenimentului de team building nu va fi la fel de insemnat daca il organizezi la birou.

Toata lumea, pana si tu, are nevoie de o pauza de la un mediu de lucru la interior. Sa poti sta afara, in aer liber, sa respiri aer curat, sa-ti intinzi picioarele si sa te bucuri de natura sunt lucruri extraordinare. Schimbarea mediului este benefica atat pentru sanatatea mentala, cat si pentru cea fizica.

Timpul petrecut in natura stimuleaza sistemul imunitar si reduce stresul

Este dovedit stiintific faptul ca proximitatea unei paduri ne poate ajuta sa fim mai sanatosi si mai rezistenti in fata bolilor. Nu este un secret faptul ca munca poate duce la epuizare mentala. De aceea, avem nevoie sa petrecem timp in aer liber, pentru a ne putea recupera. Timpul petrecut in natura ne incarca cu energie si scade nivelul de stres, oferindu-ne o stare generala mult mai buna.

La toate astea se adauga faptul ca intreaga echipa se va implica in activitati menite sa ii apropie, sa ii ajute sa se cunoasca mai bine, sa comunice si sa colaboreze mai eficient. Vei fi uimit(a) sa constati ca tonusul angajatilor tai e schimbat, odata cu intoarcerea la birou, dupa o sesiune de team building. Toata lumea este mai dornica sa performeze mai bine si sa atinga obiectivele setate.

Promoveaza creativitatea si imbunatateste concentrarea

Datorita faptului ca miscarea si petrecerea timpului in aer liber reduce stresul si imbunatateste tonusul mental, creativitatea si puterea de concentrare sunt stimulate. Atunci cand oamenii se afla intr-un mediu nou, unde li se cere sa duca la bun sfarsit anumite sarcini, avand resurse limitate la dispozitie, creativitatea atinge noi cote. Incurajarea creativitatii in acest mod ii va ajuta sa fie la fel si la munca, iar asta inseamna gasirea solutiilor intr-un timp mai scurt.

Oricum ai privi, un eveniment de team building in outdoor este extrem de benefic atat pentru angajati, cat si pentru companie. Ii ajuta sa se detensioneze, sa invete prin intermediul activitatilor placute si le arata aprecierea companiei pentru eforturile lor zilnice. Iar pentru a genera rezultate pe termen lung, este recomandat ca acest tip de activitati sa aiba loc periodic, nu doar o data in viata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.