Schimbări, provocări, dificultăți – trecerea în clasa a V-a!

Şcoala deschide copilului o lume nouă, clasa a V-a. O lume în care semnele și simbolurile structurează un limbaj propriu unei comunităţi: comunitatea şcolară. Copilul se poate descoperi pe sine dincolo de graniţele familiei din care face parte. Astfel școala apare ca un important mediu de socializare, ca un tărâm magic al conceptelor şi ca un spaţiu al cunoaşterii şi formării de sine.

Cu fiecare nou ciclu, copilul care se ştia mare şi cunoscător cu un an înainte, o ia de la capăt cu o perioadă de „boboc”. O perioadă în care trebuie să descopere reguli şi norme de comportament social.

Clasa a V-a vine cu provocări noi. Profesori la fiecare disciplină, materii noi, dar și cu tezele despre care cei mici nu știu încă nimic. Eu m-am gândit să o ajut cumva pe fiica mea, familiarizând-o cu termenul de teză. Și bineînțeles că Libris.ro m-a ajutat din nou.

Schimbări și noi provocări în clasa a V-a!

Astfel am descoperit auxiliarele Matematica – Clasa 5 Partea 1 – Teste. Fise de lucru. Modele de teze și Matematica – Clasa 5 – Partea 2 – Teste. Fise de lucru. Modele de teze. Acestea sunt în conformitate cu noua programă și conțin:

– teste inițiale

-fișe de lucru, pe lecții, atât pentru Algebră, cât și pentru Geometrie, structurate după modelul Întleegere, Exersare, Fixare, Verificare

-modele de teze

-soluții

Limba romana – Clasa 5 – Caietul elevului vine în completarea manualului școlar. Caietul poate fi utilizat zilnic la clasă, pentru elevii cu ritm susținut de lucru, dar și acasă, pentru realizarea temelor.

Notele de la școală au scopul de a crește încrederea de sine a copiilor. Obținând note bune, aceștia se simt motivați să continue să învețe cu placere, iar observarea propriilor performanțe contribuie la dezvoltarea spiritului lor competițional.

Voi cum le explicați copiilor despre noile materii, teze și dificultățile care îi așteaptă în clasa a V-a?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.