Cum alegi bateria auto potrivită?

Chiar dacă nu suntem cunoscători, cu toții știm că fiecare model de automobil are nevoie de bateria auto potrivită. Capacitatea acumulatorului este calculată de către producător în funcție de consumatorii de curent pe care mașina îi are. Bateria mașinii este un acumulator cu încărcare rapidă, care oferă curent pentru pornire, aprindere și iluminare. Principalul scop al bateriei este să pornească motorul autovehiculului. După pornire, curentul este asigurat de alternatorul angrenat de curea.

O baterie cedează de obicei după aproximativ 4 sau 5 ani de utilizare. Aceasta nu mai poate înmagazina curentul și se descarcă foarte repede. Acest lucru se întâmplă de obicei iarna, când frigul grăbește procesul de deteriorare a pieselor interne dintr-o baterie. Dimineața, când vrem să pornim mașina, ne dăm seama că nu avem suficient curent ca să învartim motorul. Acesta este un semn că bateria este pe ducă. Este posibil să reușim să o mai resuscităm o perioadă dacă o lăsăm pe redresor toată ziua, însă este destul de clar că avem nevoie de un nou acumulator.

Bateria auto poate fi pentru mulți dintre proprietarii de mașini o adevarată încercare, mai ales când vine vorba despre schimbarea acesteia. Poate fi o sarcină destul de dificilă atunci când nu avem cunoștințe cu privirea la ce înseamnă, cum funcționează, care este durata de viață a unei baterii auto, dar și cum se verifică starea de încărcare a acesteia.

Alege bateria auto potrivită pentru mașina ta de la Neobat!

Neobat este centru autorizat RAR. Pentru a evita un drum la service, NeoBat.ro vine în sprijinul celor necunoscători și oferă un serviciu complet care include:

  • Consiliere de specialitate în identificarea bateriei, în funcție de dotarea originală, capacitatea cilindrică a motorului, combustibilul folosit la alimentare, existența unor consumatori electrici suplimentari față de dotarea standard a autoturismului, regimul de exploatare al autovehiculului și nu în ultimul rând suma de bani disponibilă.
  • Livrarea bateriei la locul indicat de client în maxim 60 de minute oriunde pe raza localităților București, Ilfov și Cluj
  • Verificarea instalației electrice cu tester autorizat.
  • Montajul bateriei pe autoturism.
  • Garanție.

Bateria este sursa de energie pentru pornirea motorului și alimentarea consumatorilor electrici ai mașinii, atunci când motorul este oprit sau când generatorul nu debitează suficientă energie electrică, la consumul de vârf.

Ce trebuie să faci dacă observi:

  • Învârtirea greoaie a electromotorului, când încerci să pornești motorul, acesta necesită o durată mai lungă de timp pentru a porni
  • Nivelul scăzut al electrolitului din bateria auto
  • Umflarea bateriei
  • Un puternic miros de sulf, care indică faptul că bateria prezintă scurgeri
  • Bateria mașinii are mai mult de trei ani de cand a fost instalată,

Este recomandat să verificăm instalația electrică și să înlocuim bateria!

Iata și o adresă de contact pt unul dintre punctele de lucru ale societății Neobat: Str Sublocotenent Constantin Godeanu nr 30, Sector 1, București.

Așadar, dacă nu știați…bateria auto furnizează combustibilul necesar demarorului pentru a porni motorul. Acestea sunt fabricate din oxid de plumb, anod, acid din baterie. Poți verifica prețul unei baterii auto în magazinul online, poți primi oferte la cel mai bun preț.

Locul unde primești consultanță și ajutor!

Oamenii găsesc diverse opțiuni cu privire la cele mai bune baterii auto. Bosch, Exide, Varta sunt branduri de încredere de baterii, cele mai cerute în mare parte pe piață. Aici, puteți cumpăra baterii auto ieftine, online, la un preț foarte bun. Livrarea și montajul la domiciliu este un serviciu oferit pentru bateriile auto. Accesați site-ul www.neobat.ro pentru cele mai bune prețuri și montaj de baterii auto la domiciliu.

Când alegi bateria auto trebuie să citești indicațiile din manualul automobilului tău. Și da, ar trebui să le respecți corespunzător. Alegerea corectă a tipului de acumulator, în funcție de amperaj și dimensiune, înseamnă și o durată de funcționare mai mare a acestuia.

Bateriile auto se întrețin pe tot parcursul funcționării acestora. Aceasta este extrem de important astfel încât durata de viață să le fie prelungită. Există unele sfaturi de care este bine să ținem cont în timpul șofatului. În primul rând, nu trebuie să oprim motorul de fiecare dată când staționăm, mai ales daca o facem pentru 2-3 minute. De asemenea, înainte de a opri motorul, este recomandat să oprim din funcțiune toți consumatorii (farurile, aerul condiționat/termic, sistemul audio etc.). Și nu în ultimul rând, este indicat să verificăm tensiunea bateriei de 2-3 ori pe lună.

Totul funcționează mai bine atunci când este curat și întreținut. Bornele bateriei sunt un loc în care murdăria și coroziunea pot bloca curenții din baterie să treacă prin cabluri. Putem înlătura depunerile cu o perie, șurubelniță sau substanțe speciale.

Cu siguranță nu știai că o dată la 6 luni este recomandat să faci o verificare a circuitului electric, identificarea consumatorilor care afectează bateria pe termen lung și eliminarea acestora.

Îți doresti identificarea corectă a bateriei de care are nevoie mașina ta, montaj la locul indicat de tine, garanție pentru bateria achiziționată? Alege Neobat!

Asigură-te că mașina ta pornește și rulează eficient cu cele mai bune baterii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.