Visătorul – Ian McEwan, la granița dintre vis și realitate!

Tuturor ne place uneori să trăim la granița dintre vis și realitate. Visătorul, deși o lectură recomandată copiilor, ne ajută pe noi, cei mari, să îi înțelegem pe copii și să înțelegem nevoia lor de visare. Și încă mai sunt copii care își imaginează că intră în pielea anumitor personaje sau că se află în unele locuri nemaiîntâlnite. Își doresc să fie invizibili sau să aibă alte calități fantastice, pe care nu le întâlnești în realitate.

Ceea ce ne atrage la cărțile pentru copii e plăcerea pe care le-o oferă ele copiilor noștri, iar asta nu ține de literatură, cât de dragoste.” (Ian McEwan, 1995)

Ian McEwan dovedește o subtilă inteligență copilăresc-matură și o stare emoțională nealterată de vârsta “marilor răspunsuri”.

O carte pentru copii la granița dintre vis și realitate!

În carte îl cunoaștem pe Peter, un băiețel în vârstă de 10 ani. El ni se prezintă, dezvăluindu-se în fața noastră. Ne împărtășește viziunea sa asupra lumii, dar și asupra persoanelor mature din jur. El crede că oamenii ar trebui să petreacă mai mult timp în fiecare zi amintindu-și cine sunt sau cine ar putea fi. Atunci lumea ar fi un loc mai fericit și nu ar mai fi atât de multe războaie.

Cartea are șase capitole, fiecare prezentând experiențele speciale ale visătorului Peter. La o graniță între realitate și imaginație, povestioarele se gustă cu bucurie, spontaneitate, milă, neliniște și un vag sentiment că ceva nu se leagă. O găsim pe site-ul Libris.ro, unde încă mai puteți profita de promoții.

În mintea lui, Peter nu se îndoia nici un pic că îşi iubeşte mama din tot sufletul şi că, la rîndul ei, şi ea îl iubeşte. Îl învăţase cum să facă singur caramele şi cum să scrie şi să citească. Sărise o dată cu paraşuta dintr-­un avion şi stătea cu el acasă ca să-­l îngrijească atunci când era bolnav. Era singura mamă din câte ştia el care putea sta în cap fără să se
sprijine. Dar Peter se hotărîse deja, iar ea trebuia să dispară.

Peter Fortune ar trebui să devină eroul tuturor copiilor. Și să îi învețe că visând, pot să afle cate ceva despre viața pe care o trăiesc și care îi așteaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.