Ierbar, cartea de vizită a celor pasionați de botanică!

Voi știți ce este un ierbar? Este cartea de vizită a persoanelor pasionate de botanică! Ierbarul este o colecție de plante uimitoare și de ierburi. Acest cuvânt provine din cuvântul latin Herba – plante sau iarbă. Înțelegând ce este un ierbar, copiii vor învăța despre plantele din jurul lor, cum arată și ce miros au.

Pentru început, trebuie să învățăm cum să pregătim florile pentru presare, cum să construim o presă, dar mai ales cum să confecționăm, din materiale aflate la îndemana noastră, un ierbar. O dată terminat, nu ne rămâne decât să dăm frâu liber imaginației și să îl personalizăm. Iată ceea ce face Ierbarul meu.

Ba mai mult, copiii au ocazia să învețe despre părțile componente ale unei plante, despre feluritele tipuri de plante și despre utilizarea lor, despre cum crește și se dezvoltă o plantă, despre semințe și flori. Un spațiu generos este alocat, până la uscarea florilor și terminarea ierbarului propriu-zis, lipirii și etichetării plantelor culese până acum. Iar la final, are un mic dicționar „verde“, care explică termenii regăsiți între copertele cărții a cărei autor este Eleonora Barsotti.

Câte legende ale păsărilor cunoașteți?

Nu întâmplător trec de la plante la păsări. Cele mai frumoase legende despre pasari, animale, insecte, plante si religie este cărticica pe care ar trebui să o citească fiecare copil, este interesantă și educativă.

Legenda sticletelui, a vrabiei, a frumoasei privighetori! Tu știi de ce sticletele are penele colorate? Pentru că atunci când Dumnezeu a creat păsările, le-a făcut pe toate albe. Dar nu după mult timp, Dumnezeu le-a chemat la el pentru a le vopsi penele. Fiecare, după cum ajungea, era vopsită după cum îi plăcea. Cu verde, cu galben, cu roșu…fiecare cum își dorea. Doar sticlețelul nu auzise de porunca lui Dumnezeu. Când află de la celelalte păsări, fuge spre locul unde le chemase, dar îl găsește pe Acesta pregătit de plecare. Și cum toate vopselurile erau pe terminate, Dumnezeu îi vopsește o pană în galben, alta în roșu, verde, până când îi dă din toate culorile câte puțin.

Interesant, nu-i așa? Și presupun că nici nu știai…Libris.ro are foarte multe reduceri, astfel încât profită să iei cât mai multe cărți pentru cei mici și pentru cei mari. Sigur nu vei regreta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.