Harun si Marea de Povești – Salman Rushdie

Harun si Marea de Povești este o carte pentru copii, scrisă de Salman Rushdie. Cartea se citeşte foarte ușor, fiind scrisă destul de simplu. Pentru fetița mea fost o lectură deconectantă, lejeră şi, chiar amuzantă. Avea momente în care pur şi simplu o pufnea râsul. Una peste alta, a fost extrem de încântată de lectura de la Libris.ro și a solicitat și alte cărți la fel de interesante precum aceasta.

Eroul cărții Harun și Marea de Povești este Harun Khalifa. Este un băieţel care locuieşte în oraşul trist cu mama lui, Soraya şi tatăl, Raşid, un vestit povestitor. Totul se schimbă în ziua în care Soraya pleacă de acasă, iar Raşid îşi pierde talentul de a povesti. Harun se hotărăşte să-l ajute să îşi revină. Atunci când îl întâlneşte pe Dakkă, Duhul Apei, pleacă cu el spre Oceanul de Poveşti. Aici are parte de aventuri nemaipomente. Totul în încercarea de a salva acest Ocean, pus în pericol de cei care urăsc cuvintele.

Harun și Marea de Povești – un basm fascinant pentru copii!

Harun se uită în apă şi văzu că era formată dintr-o mie şi-o mie şi-o mie unul de curenţi, fiecare de altă culoare, împletindu-se şi despletindu-se ca-ntr-o imensă tapiserie de o complexitate uluitoare; şi Dakkă îi spuse că acestea erau Şuvoaiele de Poveşti, că fiecare fâşie colorată reprezenta şi conţinea o singură poveste. Diferitele părţi ale Oceanului conţineau diferite feluri de poveşti […] Oceanul de Poveşti era de fapt cea mai mare bibliotecă din univers. Şi pentru că erau sub formă fluidă, poveştile aveau puterea de a se schimba, de a se trasforma în noi versiuni ale lor însele, de a se uni cu alte poveşti devenind astfel mereu alte şi alte istorii; aşa că, spre deosebire de o bibliotecă de cărţi, Oceanul cu Şuvoaie de Poveşti era mai mult decât un depozit de basme. Nu era mort, ci viu.

După ce Harun și Rashid au aflat pe deplin importanța povestirii și protejării poveștilor de pe Kahani, ei ajută la predarea acestor idei oamenilor din Valea K și în orașul lor natal, povestind aventurile lor.

Deși este o carte pentru copii, mi s-a părut drăguță. Cu prima ocazie o voi citi și eu, pe vremea mea nu erau cărți care să te atragă în primul rând prin copertă. Voi ce cărți ați mai luat pentru copii? Dar pentru voi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.