Câțiva pași simpli pentru a-ți amenaja grădina visurilor!

Grădina este locul pe care poți să îl transformi într-un loc de poveste, cu un design îndrăzneț și practic. Amenajarea acesteia începe cu stabilirea modului în care vrei să folosești spațiul respectiv, ca loc pentru relaxare sau ca loc unde să plantezi și să crești legume proaspete și delicioase.

Grădinarii de la casaprontogarden sunt calificați în amenajarea-întreținerea grădinilor și spațiilor verzi, a plantelor și florilor de grădină, a gazonului din semințe sau din montajul rulourilor de gazon și a plantelor ornamentale decorative de interior, în Alba Iulia și împrejurimi.

Grădina trebuie să fie locul unde aerul curat și relaxarea își pun amprenta. Însă amenajarea acesteia nu este un procedeu destul de ușor. Pentru ca rezultatul final să fie cel dorit, atunci ai nevoie să apelezi la specialiști. Întreaga operațiune de proiectare și amenajare trebuie făcută cu atenție și cu mult profesionalism.

Poți amenaja și un loc de joacă!

Ca să amenajezi un loc de joacă pentru copii în grădină, nu ai nevoie de un spațiu foarte mare, ci doar de puțină creativitate și îndemânare. Locul de joacă va fi colorat și desprins parcă din universul poveștilor, iar celui mic îi va stârni interesul și îl va încuraja să petreacă mai mult timp în aer liber. Nu ai nevoie decât de puțină imaginație și bineînțeles creativitate!

Poți de asemenea să construiști o căsuță din lemn sau să achiziționezi una deja asamblată, din lemn sau din plastic. Este indicat să alegi o căsuță amplasată la înălțime, astfel încât să poți monta un tobogan și o scară, care să îi incurajeze pe prichindei să facă mișcare.

Curtea și grădina sunt cele două locuri pe care, dacă le amenajezi cum recomandă specialiștii, vei obține un loc de refugiu. O oază de liniște unde te poți bucura de activitățile preferate! Acest spațiu reprezintă colțul de natură unde te poți delecta cu parfumul florilor, umbra copacilor, răcoarea aerului și prospețimea dimineților de vară. În curte îți poți crea zona unde să citești sau să îți bei cafeaua, dar și să primești pe oamenii dragi ție.

Frumosul și utilul își dau mâna în grădina ta!

Poți crea un foișor, o masă cu scaune, un balansoar sau o terasă. Iar pe lângă acestea poți amenaja o grădină frumoasă, cu aranjamente florale din cauciucuri nefolosite sau o livadă de pomi fructiferi.

Dacă ai o curte mică, stilul modern sau cel minimalist se potrivesc cel mai bine. Deoarece poți amenaja clar și echilibrat, dar, în aceeași măsură, și estetic. Poți foarte bine să amenajezi în stilul romantic. Acesta se axează pe detalii, elemente de decor care dau o atmosferă boemă, ideală pentru diverse activități în curte. Și dacă îți plac plantele, nu uita să plantezi bujori și trandafiri. 

Amenajarea grădinii trebuie să se facă ținând cont de mai multe aspecte cum ar fi:

  • dimensiunea spațiului disponibil,
  • funcționalitatea curții și a grădinii,
  • preferințe personale,
  • stil.

Grădinile rustice sunt pline de verdeață și de culoare. Elementul central este reprezentat de lemn. Poți folosi lemnul pentru decorarea potecii sau pentru construirea unui foișor sau a unui leagăn. Poți să folosesti obiecte din lemn pentru a crea un spațiu pentru luat masa. Scaunele sau taburetele din lemn, in special cele lucrate manual, sunt ideale dacă vrei sa creezi o gradină în stil rustic.

O trăsătură importantă este perfecțiunea. Va trebui să îngrijești în mod regulat pomii și plantele din grădină. Pomii trebuie plantați în linie dreaptă, iar florile trebuie să fie organizate astfel încât să formeze modele geometrice. Nuanțele care trebuie să predomine sunt roz, alb, violet și albastru deschis. Poți de asemenea să amenajezi un iaz artificial sau o fântână arteziană, acordând astfel un plus de rafinament grădinii.

Casa Pronto Garden – Sat Hăpria, Comuna Ciugud, Nr. 16, Județ Alba, telefon 0740 637 693 sau email contact@casaprontogarden.ro te așteaptă!

Tu cum te-ai gândit să îți amenajezi grădina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.