Cu Clara suntem șase – editura Meteor Junior

În ultima perioadă am reușit să le inspir fetelor dragostea pentru cărți. Așa se face că și piticul mic de clasa I citește destul de bine, iar zilele trecute a reușit să termine o carte pe care o găsiți la Editura Meteor. Cu Clara suntem șase este o poveste tumultoasă despre o familie, spusă cu un umor pe cât de spumos, pe atât de profund. Cărțile scrise de Peter Härtling au fost traduse în foarte multe limbi, devenind destul de importante în literatura clasică pentru copii și tineret.

Familia Scheurer este alcătuită din cinci membri: mama – Lene, tata – Stefan, fratele cel mare – Phillipp, sora mai mică – Therese și cel mai mic dintre copii – Paul sau Dâc, cum aflăm că este strigat de ceilalți.

Casa în care locuiesc cei cinci membri din familia Scheurer, este cam ciudată, semănând cu o cutie de pantofi. În familia Scheurer se petrec mereu tot felul de năzbâtii. De asta au grijă Philipp şi Therese, dar mai ales micuţul Dâc. Lui îi vine tot mereu câte o idee năstruşnică, spre marea mirare a părinţilor. Însă toate se amplifică, atunci când Clara, mezina familiei Scheurer, îşi anunţă venirea pe lume …

Cu Clara suntem șase, editura Meteor Junior – o poveste emoționantă despre iubire!

Cartea mi s-a părut emoționantă. O poveste din care copiii află despre iubire, responsabilitate și grijă. Iar speranța… este exact cum se spune: Speranța moare ultima! Nu întotdeauna putem face exact ceea ce ne dorim, nu întotdeauna va ieși totul cum vrem. Însă este important să fim alături unul de celălalt, ca familie. Să nu ne lăsăm bătuți și să căutăm mereu soluții, astfel încât să fie totul bine.

Mama află că are toxoplasmoză, care va afecta bebelușul. Moment în care frații cei mari, dar și Dâc îl ajută pe tată să înțeleagă gravitatea situației. Și astfel să fie alături de mamă, fără să mai considere că se plânge din aproape orice. Deși Clara are de așteptat o perioadă pentru a afla dacă va fi bine, timp în care i se schimbă sângele, ea crește și este bine. O singură problemă va avea, vederea la un ochi care nu îi va reveni niciodată. Însă acest lucru nu o deranjează, pentru că așa este ea obișnuită.

Peter Härtling, născut în 1933 la Chemnitz, este liber-profesionist şi trăieşte la Walldorf. A publicat poezii, povestiri, romane şi cărţi pentru copii, pentru care a fost distins cu numeroase premii. Printre acestea se numără Premiul Cărţii Germane (Deutscher Bücherpreis), iar pentru întreaga sa operă dedicată copiilor i-a fost acordat Premiul Special de Literatură pentru Tineret (Sonderpreis zum Deutschen Jugendliteraturpreis).

Cartea poate fi comandată pe www.librarul.ro și www.meteorpress.ro. Sunt sigură că veți fi mulțumiți de alegerea făcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.