De ce merită să încerci experiențe noi!

Când ai încercat ultima dată să faci ceva nou? Te-ar tenta o tură cu caiace pe Bega?

Activitățile care ies puțin din zona noastră de confort sau rutina zilnică sunt deseori amânate. Este o trăsătură naturală a omului să evite ceea nu îi este familiar.

Ieșirea din zona de confort ne face să ne simțim incomod, vulnerabili chiar în fața riscurilor. Atunci când încercăm ceva nou, o groază de întrebări și scenarii ne apar în minte, făcându-ne să ne îndoim de abilitățile noastre.

Frica ne oprește de multe ori să încercăm ceva nou

Frica de necunoscut este cel mai mare dușman al nostru. Pentru că nu știm ce ne așteaptă sau nu putem întrevedea un final pentru un eveniment anume, evităm să ne implicăm. Dar, o astfel de abordare va lăsa oportunitățile să zboare pe lângă noi fără a fi valorificate.

Așadar, este bine să trecem de zona noastră de confort și să acceptăm noi provocări. Așa vei învăța mai multe despre tine și abilitățile pe care le ai.

Vei reține mai ușor emoțiile pozitive și bloca pe cele negative

Nimic nu este mai memorabil decât senzațiile oferite de noi experiențe. Specialiștii spun că cei care se angajează în experiențe noi, mai frecvent, au un grad ridicat de reținere a emoțiilor pozitive.

În același timp, emoțiile negative, neplăcute, sunt îndepărtate mult mai ușor, în comparație cu cei care au mai puține experiențe.

Bineînțeles, nu vorbim de experiențe de genul sărituri cu parașuta din avion, deși nici nu te descurajăm să încerci, dacă ești suficient de curios sau curioasă încât să treci peste frică și disconfort. Pentru a te simți extraordinar, este suficient să încerci orice este câtuși de puțin afară din zona ta de confort.

De exemplu, o tură cu caiacul la asfințit ar fi o idee foarte bună.

Să încerci și să înveți lucruri noi vine cu un set de beneficii

Experiențele noi, indiferent de natura lor, au un impact pozitiv asupra dezvoltării noastre personale, dar și a sănătății. Conform afirmațiilor lui Aristotel, există o diferență între plăcerile de moment și satisfacție, ce vine constant din faptul că ne trăim viața la maximum.

Oamenii de știință au descoperit recent că sentimentul de a avea un scop și dezvoltarea personală sunt asociate cu nivele de stres reduse, o funcționare mai bună a sistemului imunitar și un somn mai odihnitor.

Și activitățile care îți plac se pot transforma în experiențe noi

Activitățile care îți plac și sunt și de tipul care sporesc dezvoltarea personală pot fi reinventate astfel încât să devină experiențe noi. Astfel, vei ajunge să încerci ceva nou într-o formă mai puțin intimidantă. Convertirea unor lucruri, ce sunt parte din viața ta deja, te ajută să te menții inspirat(ă) și motivat(ă).

Uită-te, de exemplu, la rutina ta de exerciții fizice. Când a fost ultima dată când te-ai dat jos de pe bicicleta staționară și ai ieșit afară, pe asfalt?

Atunci când încerci ceva nou, ce nu respectă rutina ta zilnică, poți obține ușor o perspectivă nouă și un grad mai înalt de entuziasm.

Posibilitățile sunt infinite atunci când cauți experiențe noi. Iar beneficiile vor fi resimțite fie că alegi să faci un pas mic sau mare în afara zonei tale de confort. Așadar, alătură-te unui grup, mergi într-o aventură pe cont propriu, cunoaște noi oameni, obține abilități noi, extinde-ți orizonturile și fă un salt înainte.

Pentru început, poți alege o tură de caiace pe Bega si vei vedea că aventurile pot fi relaxante și la îndemână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.