Ce înseamnă web hosting și de ce este necesar pentru site-ul tău?

În spatele fiecărui site se găsește un web hosting, știai? Ce înseamnă web hosting? Este găzduirea web, serviciul care face posibil ca site-ul tău să fie vizibil pe internet. Dacă te-ai decis să îți construiești un site web, atunci trebuie să știi că un web hosting este cel mai important aspect de luat în considerare.

Pentru a achiziționa un plan de găzduire ai nevoie de un furnizor de servicii, cineva care îți va închiria spațiul și resursele necesare aferente pachetului. Astfel va stoca date ale site-ului web, ale adreselor de email, fișiere HTML și CSS, conținut media, precum și alte documente.

Ce înseamnă găzduirea web pentru site-ul tău?

Găzduirea web reprezintă un calculator performant, care este denumit  server web. Acesta este pornit și conectat în permanență la cea mai bună rețea de internet. Pe hard-disk-urile sau SSD-urile acestui calculator sunt stocate fișierele site-urilor. În așa fel încât, acestea să fie disponibile online 24 din 24 de ore vizitatorilor care le accesează.

Trebuie să știi încă că, pentru a rula un site web, nu este suficientă doar achiziția unui pachet de găzduire web. Pentru a fi găsit de cei care te caută, trebuie să ai și un nume de domeniu. Acesta este adresa web pe care o introduci în bara de căutare când dorești să intri pe un site.

Cel mai bine, recomandat de către cei din domeniu, este să îți achiziționezi domeniul web de la aceeași firmă care oferă serviciile de găzduire web. Astfel, vei putea să gestionezi ambele servicii dintr-un singur cont.

De ce este important web hosting?

Furnizorii de servicii de web hosting sunt responsabili cu întreținerea, administrarea și configurarea serverelor de găzduire, care rulează non stop, 24/7, Astfel asigură performanțe excelente pentru site-urile pe care le găzduiesc.

Gazduire.ro oferă posibilitatea de administrare online a contului de web hosting, prin intermediul panoului de control (cPanel). Acesta are o interfață intuitivă, fiind ușor de utilizat chiar și de către utilizatorii fără experiență. Pentru oferte personalizate, poți apela numărul de telefon 0376.44.80.20, între orele 09.00 – 18.00 sau email oferte@gazduire.ro.

Pentru a alege abonamentul de web hosting potrivit, firma de găzduire pune la dispoziție patru tipuri de pachete: Basic, Essential, Professional și Ecommerce. În cazul în care începi să construiești prezența în spațiul web și ești proprietarul unui site de prezentare sau personal, îți este recomandat să alegi un abonament de web hosting Basic sau Essential.

Care sunt lucurile pe care trebuie să le iei în considerare când o găzduire web devine necesară?

Suport tehnic. Dacă furnizorul care îți oferă găzduirea oferă asistență non stop, atunci este minunat. Ai găsit exact ceea ce ai nevoie. Dacă nu, însă este o mare problemă. Pentru că de fiecare dată când vei întâmpina nereguli sau probleme și vei avea nevoie de reparații, atunci te confrunți cu probleme. Sfatul meu este că, dacă nu ai parte de suport tehnic, mai bine cauți în altă parte.

Utilizarea resurselor. Trebuie să fi atent ce fel de site ai nevoie. Unul cu doar câteva pagini sau un site de comerț electronic cu toate funcționalitățile aferente? Dacă vrei să rulezi un site de comerț pe un server de shared hosting, nu te osteni…nu va funcționa. Cum bineînțeles nu ar avea sens să dezvolți un site micuț pe un server dedicat. Pentru că va fi o risipă de bani, clar!

Începe cu pași mărunți pentru a opta ulterior pentru un upgrade al pachetului de găzduire, dacă este necesar!

Spațiul de stocare și lățimea benzii. În primul rând trebuie să stabilești cât de mare va fi site-ul tău și cam câți vizitatori crezi că vei avea. Este foarte important să te asiguri că alegi opțiunea cea mai bună pentru tine!

De ce să alegi Gazduire.ro?

Conturile predefinite de web hosting pe care le oferă sunt perfecte atât pentru cei care dețin deja o afacere online de succes, cât și pentru cei care încep să își construiască prezența în spațiul web. Cu o experiență de peste 11 ani în industria de web hosting, se mândresc cu mii de clienți mulțumiți de serviciile pe care le oferă. Funcționarea serviciilor este asigurată printr-o infrastructură performantă, având la bază soluții Cloud pe servere IBM.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.