CUM SĂ ÎMBRĂȚIȘEZI UN ARICI – 12 metode pentru a relaţiona cu un adolescent!

Se ştie că perioada adolescenţei este una dificilă atât pentru copii, cât şi pentru părinţii care au impresia că totul le scapă de sub control. Adolescenţii par la fel de plini de ţepi şi de neprietenoşi precum aricii. Însă, trecând dincolo de această aparenţă agasantă, părinţii pot ajunge treptat, în 12 paşi de bază, să deprindă principiile şi atitudinile care îi pot ajuta să stabilească o relaţie bună cu copiii lor.

Cei doi autori, Brad Wilcox și Jerrick Robbins, îşi împărtăşesc propriile lor experienţe de adulţi şi de adolescenţi, cu sinceritate şi umor. Dau sfaturi simple şi de bun simţ, de mare folos oricui este dispus să ia aminte. Oferă soluţii raţionale, la îndemâna oricui. De asemenea ne ajută să ne depăşim iritarea, lipsa de răbdare, temerile şi îndoielile şi să învăţăm o lecţie preţioasă, şi anume că adolescenţa e o perioadă cheie în evoluţia noastră, una minunată, de care trebuie să ne bucurăm din plin împreună cu copiii noştri, sprijinindu-i pentru a depăşi adversităţile şi a-şi construi stima de sine.

Cum să îmbrățișezi un arici? Cum pot părinții să pătrundă dincolo de bariere?

Pe măsură ce un arici ajunge să te cunoască prin adulmecare, începe să se simtă tot mai confortabil în prezența ta. Astfel, îți va fi mai ușor să îl îmbrățișezi, îți va permite. Pe măsură ce adolescenții și părinții ajung să se cunoască unii pe ceilalți prin intermediul comunicării verbale și nonverbale, se simt cu toții mult mai confortabili.

Uneori adolescenții înalță ziduri invizibile în jurul lor. Le pot construi pentru a se proteja sau din pricina unor sentimente de nesiguranță, neîncredere, teamă sau neînțelegere. Cum pot oare părinții să depășească aceste bariere?

Cum să vorbim cu adolescenții care nu țin deloc să vorbească cu noi?

Cum să devenim oamenii față de care copiii noștri să își deschidă sufletul? Trebuie mai întâi să vedem dincolo de zid și apoi să găsim cărămida mai slabă.

Succesul sau eșecul nostru va avea consecințe de durată pentru toți cei implicați. Trebuie să găsim modalități de a pătrunde dincolo de bariere și de a ajunge chiar și la cei mai dificili adolescenți. A îmbrățișa un arici poate reprezenta o provocare unică, însă nu este vitală. Construirea unor relații pozitive cu adoelscenții este fundamentală și ea ne va îmbogăți și transforma viețile pentru totdeauna.

Cartea Cum să îmbrățișezi un arici poate fi comandată pe www.librarul.ro. Cu siguranță te va ajuta să îți înțelegi mai bine copilul adolescent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.