Fetița pierdută, o carte plină de emoții!

Emily Gunnis este clar o autoare de carte pe gustul meu. Romanul Fetița pierdută este scris într-un stil atât de emoționant. Sincer, cred că m-a prins ora 2 noaptea cu romanul în mână…îmi era atât de somn, însă eram atât de prinsă de firul povestirii, încât nu mi-am dat seama de ora târzie.

Romanul tratează relația mamă-fiică, are la bază o intrigă extrem de captivantă. Este o carte care vorbește despre dramele specifice acelor epoci pe care le străbate. Războiul, precum și distrugerile și urmările acestuia, amprenta pe care o lasă asupra celor implicați. Abuzurile asupra femeilor, violența psihică, dar și fizică. Dilema alegerii între familie și profesie. Dar și psihoza post-partum, văzută în funcție de trecerea anilor în mod diferit.

O carte ce conține multe strigăte de ajutor!

Rebecca rămâne singură la doar 13 ani, după o dramă care lasă urmări asupra psihicului său. Tatăl său o omoară pe mama ei și apoi se sinucide. Rebecca o găsește pe Harriet într-o baltă de sânge, iar inspectorul de poliție care o interoghează nu pare să aibă milă de loc de ea. 

Singurul care îi rămâne alături este Harvey, tânărul cu care a crescut și de care o leagă o dragoste imensă. 

După mai bine de 40 de ani, o regăsim pe Rebecca departe de fiica sa, Jessie, fiică pe care o are împreună cu Harvey. Din anumite motive, acestea nu se află într-o relație mamă-fiică bună, de aceea află în ultimul moment că va fi bunică. Când Jessie fuge din spital, împreună cu bebelușul nou-născut, Elisabeth, toată lumea sare asupra Rebeccăi cu un interogatoriu în ce privește noaptea în care părinții săi au murit. 

Oare secretul ținut ascuns atâta timp de Rebecca să fie cauza pentru care Jessie se află într-o depresie? Jessie este ferm convinsă că toată lumea îi vrea răul fetiței sale, care însă este grav bolnavă, iar orele care se scurg nu sunt deloc în avantajul acesteia.

Greu de lăsat din mână. Ritm rapid, intrigă strălucită și, uneori, extraordinar de trist… are toate caracteristicile unui bestseller. – Lesley Pearse

Dacă vrei să afli ce s-a întâmplat cu Rebecca, cu Jessie și cu Harvey, poți comanda cartea de pe Libris.ro

Este o carte care te prinde, pe care cu greu o vei lăsa din mână. Îți vei dori să afli din ce în ce mai mult. Îți va fi milă de unele personaje, le vei urî pe altele….Cu siguranță, Fetița pierdută este cea mai bună carte pe care am citit-o eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.