În librării găsim foarte multe culegeri pentru copii, pentru aprofundarea cunoștințelor. Este destul de dificil să alegi care sunt mai bune, mai ales dacă le cumperi online. Dacă te gândești că nu le poți răsfoi, astfel încât să vezi exact ce conține culegerea respectivă, trebuie să îți spun că la Libris.ro ai posibilitatea de a o răsfoi și de a îi vedea cuprinsul. Deci poți să îți faci o idee dacă este ceea ce cauți sau nu.
La școală, copiii au destul de multă materie și nu au timp să aprofundeze foarte bine ceea ce învață. De aceea, este foarte bine să le iei una, două culegeri, care să îi ajute să înțeleagă mult mai bine materia și să își consolideze cunoștințele. De obicei, eu prefer să merg pe Editura Paralela 45. Sunt exerciții ușoare, dar și exerciții cu un grad mai ridicat de dificultate.
Ce culegeri am luat eu pentru începutul de an școlar?
Pentru clasa V, am ales Gramatica. Fise de lucru – Eliza-Mara Trofin. Încă de la clasa pregătitoare, fiică-mii i-a plăcut foarte mult matematica. Dovadă tabera pe care a câștigat-o gratuit la un concus de matematică, destul de greu. Și pentru că eu consider că gramatica este destul de importantă, am ales să aprofundeze mai mult această materie, începând cu clasa V.
Această carte are drept scop dezvoltarea competențelor lingvistice ale elevilor. Ea este utilă atât la școală, cât și acasă, fiind un ghid de neprețuit pt micii școlari. Propune anumite tipuri de itemi care sunt specifii evaluării naționale, dar și olimpiadelor școlare.
Pentru pitică, am ales Matematica si explorarea mediului – Clasa 1 – Ed.2021, scrisă de Daniela Berechet. Momentan ne axăm mai mult pe citit, dar și copiat anumite texte scurte. De aceea la matematică ne sunt mai utile aceste culegeri. Și cum Daniela Berechet propune cărți care integrează strategii adecvate unor condiții de învățare variate, sunt sigură că este exact ceea ce îi trebuie ei la început de drum.
Concursurile – benefice pentru pasionații de matematică!
Încă din clasa pregătitoare, fiica mea a participat la concursurile școlare, atât de matematică, cât și de comunicare. După cum vă spuneam, ei îi place mai mult matematica. Anul acesta a obținut 91 de puncte la concursul de Luminamath, cel mai mare punctaj din școala ei, dar și din județ. Mulțumită acestui punctaj a beneficiat de o tabără gratuit, în care s-a distrat maxim. Deși avea emoții pentru că nu cunoștea pe nimeni, și-a făcut încă din prima zi prieteni și nu ar mai plecat din tabără după cele 6 zile petrecute acolo.
Matematica. Olimpiade si concursuri scolare 2020 – Clasele 4-6 – Gheorghe Cainiceanu conține majoritatea problemelor date la concursurile de matematică din România la clasele a IV-a, a V-a și a VI-a în anul școlar 2019-2020. Enunțurile și soluțiile din culegere au fost redactate cu atenție de unii dintre cei mai profesioniști și pasionați profesori din țară.
Eu consider că este foarte important să îți ajuți copilul să înțeleagă lucrurile noi pe care le învață la școală. Și nu ai cum altfel, decât cu materiale noi, care să conțină exerciții și probleme asemănătoare cu cele făcute în clasă.
Tu ce ai mai cumpărat de pe Libris?